NAKON TRAGEDIJE: Fažana žaluje – “Bile su nerazdvojne, zajedno su odrastale”

Dva dana nakon tragedije u kojoj je u prometnoj nesreći nadomak Fažane stradalo osam mladih od kojih su dvije djevojke poginule,  Istra je i dalje u stanju – šoka. Žalost na svakom koraku, posebno među mladima koji su poznavali stradale

Dvije su osobe poginule, četiri su teže a još dvije lakše ozlijeđene u stravičnoj prometnoj nesreći koja se dvadeset minuta iza ponoći sa subote na nedjelju dogodila na cesti Pula-Fažana, svega petstotinjak metara prije ulaza u Fažanu. Do nesreće je došlo kada se Citroen kretao prema Puli te je iz zasad nepoznatog razloga u blagom lijevom zavoju otklizao i prešao preko suprotne kolničke trake te lijevom zadnjom stranom udario u stablo pored kolnika.

fažana nesreća

Uslijed siline udarca jedna djevojka je izbačena iz vozila na travnatu površinu s desne strane kolnika i na mjestu je preminula, dok je druga preminula djevojka bila pored automobila.

Policija je jučer izvijestila kako su “u prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju oko 00.05, na županijskoj cesti Pula-Fažana smrtno stradale dvije maloljetne hrvatske državljanke. Dvije djevojke, 16-godišnjakinja iz Fažane i 17-godišnjakinja iz Valbandona, na mjestu su poginule dok su tri djevojke u dobi od 16 i 17 godina te jedan 15-godišnjak teško ozlijeđeni i zadržani u Općoj bolnici Pula, a vozačica i 17-godišnji mladić zadobili su lakše ozljeđeni. Od ozlijeđenih tinejdžera četvero ih je s područja Fažane, jedna je iz Pule, a vozačica je s područja Marčane. Nesreća se dogodila kada je 18-godišnja vozačica, kao mladi vozač upravljala automobilom Citroen, pulske registarske oznake, kada je u organizmu imala alkohola, iz smjera Fažane prema Puli. U zavoju u lijevo, vozačica je zbog neprilagođene brzine kretanja, izgubila nadzor i prešla na suprotnu kolničku traku, nakon čega je vozilo sletjelo van kolnika i udarilo u stablo. Od siline udarca, automobil se odbio i zarotirao te se zaustavio većim dijelom na kolniku. U vozilu se u trenutku nesreće nalazilo osam osoba, šest djevojaka i dva mladića. Dvije maloljetne djevojke su u nesreći smrtno stradale, tri maloljetnice i jedan maloljetnik su teško ozlijeđeni i zadržani u Općoj bolnici Pula, a vozačica i još jedan maloljetnik su lakše ozlijeđeni”.

Kako javlja portal ipress, u nesreći su poginule Elena Đurić i Francesca Šuran, učenice trećeg razreda pulske gimnazije. Imale su samo 16 i 17 godina. Zajedno su odrastale, išle u vrtić i školu.

“Bile su nerazdvojne, moje prave prijateljice. Ne mogu zamisliti da ćemo sjediti u školskim klupama, a da će njihova mjesta biti prazna. Što ćemo reći kada nas profesori pitaju koga nema”, kaže jedan od njihovih kolega iz razreda koji još uvijek ne mogu do kraja spoznati kako njihovih prijateljica uistinu nema, piše ipress.

I danas su na mjestu stradanja mladi, ali i brojni građani Fažane, ostavljaju svijeće i cvijeće. Tragedija je ovo koju Istra ne pamti, kaže jedna Fažanka suosjećajući s njihovim roditeljima. “Bila su to dobra djeca, nikada nije bilo problema s njima”, kaže za iPress.

U trenutku nesreće 18-godišnja vozačica u krvi je imala 0,26 promila alkohola. Tijela stradalih djevojaka prevezena su na Odjel patologije Opće bolnice Pula radi obavljanja obdukcije. Protiv 18-godišnje vozačice podnosi se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu radi izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari