NAKON UBOJSTVA DENISA: Policija je navodno znala da su djevojčice iz pulskog Doma uvučene u prostituciju

Foto: Ilustracija

‘Dom za odgoj djece i mladeži u Puli i dalje je tempirana bomba koja u svakom trenutku može eksplodirati i odnijeti nove žrtve’, smatra predsjednica Udruge za zaštitu ljudskih prava i građanskih sloboda – HOMO Pula.

“U Puli je javna tajna da postoji mreža prostitucije u kojoj sudjeluju maloljetnice. Navodno to zna i policija koja je upoznata s time da su djevojčice iz doma aktivne na Facebooku, po raznim grupama u kojima muškarci traže mlade djevojke, no nitko ništa ne poduzima kako bi se to zamršeno klupko rasplelo. Nakon nedavnog tragičnog događaja, koji je potresao regiju, Dom za odgoj djece i mladeži u Puli i dalje tempirana bomba koja u svakom trenutku može eksplodirati i odnijeti nove žrtve”, istakla je Mirjana Galo, vijećnica Županijske skupštine Istarske županije i predsjednica Udruge za zaštitu ljudskih prava i građanskih sloboda – HOMO Pula za 100 posto.

Cijela priča se zakotrljala nakon ubojstva trogodišnjaka jer je upravo Chiara Pašić, kako bi prikrila prostituciju tvrdila da joj je 14-godišnjakinja iz Doma za odgoj djece i mladeži Pula polusestra koja će čuvati malog Denisa. Navodno postoji par lokacija na kojima klijenti ‘kupe’ maloljetnice.

Galo ističe da je velike propuste napravila baš policija, jer je bila obaviještena i o odbjegloj maloljetnici, koja je kasnije osumnjičena za ubojstvo. Također, navodno je policija upozorena na čitav niz drugih problema u pulskom ‘Sivom domu’.

“Policija je sve znala, obavijestili su ih djelatnici doma, da su na vrijeme izvukli odbjeglu maloljetnicu u koja je pobjegla iz doma i premjestili ju, ili da su bar pratili njeno kretanje, možda bi nesretno trogodišnje dijete danas bilo živo. Kao vijećnica u Županiji, tražiti da se ispita i odgovornost policije. Također ću potegnuti i pitanje rada Centra za socijalnu skrb koji već dugi niz godina radi vrlo aljkavo. Treba napraviti čistku u Centru, ali i stisnuti policiju koja nije odradila svoj posao“, ispričala je za 100 posto Mirjana Galo.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja