NANJUŠIO IH POLICIJSKI PAS: Kod tunela Učka zaplijenjeno više od 15 kila marihuane!

Photo: Goran Ferbezar/PIXSELL

Marihuana je pronađena u dvama osobnim vozilima visoke klase, stranih registracijskih oznaka

Suradnja policijskih službenika Službe kriminaliteta droga Policijske uprave primorsko-goranske s policijskim službenicima Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave istarske te Službom za sigurnost cestovnog prometa i Policijskom postajom Opatija, rezultirala je zapljenom velike količine marihuane.

Droga je pronađena u dvama osobnim vozilima visoke klase, stranih registracijskih oznaka, koja su zaustavljena 24. svibnja na širem području Opatije, odnosno u blizini tunela Učka.

Prilikom pregleda vozila policija je koristila policijskog psa za detekciju droga, Luringa koji je pri tom pozitivno reagirao, nakon čega su temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Rijeci obavljene pretrage vozila u kojima je pronađeno i oduzeto sveukupno 55 paketa s marihuanom, ukupne težine 15,587 kilograma.

U spomenutim vozilima zatečena su trojica državljana Crne Gore u dobi od 28, 21 i 59 godina života i 66-godišnja državljanka Kanade.

Zbog sumnje da su počinili kaznena djela iz domene zlouporabe droga privedeni su na kriminalističko istraživanje u opatijsku policiju postaju. Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je kako je zaplijenjena droga bila namijenjena prodaji na području Republike Hrvatske.

Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama, državljani Crne Gore i državljanka Kanade su po završetku kriminalističkog istraživanja kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu te predani pritvorskom nadzorniku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari