NAPAD NA MIGRANTA: Podliježemo li histeriji? Muškarac metalnom šipkom prebio 19-godišnjeg Pakistanca

Photo: Ilustracija (Ivo Cagalj/PIXSELL)

43-godišnjak će biti kazneno prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 43-godišnjim hrvatskim državljaninom je utvrđeno da je u ponedjeljak oko 1.30 sati u noći u mjestu Roviška nedaleko Gline, na ulazu u dvorište svoje obiteljske kuće metalnom cijevi nekoliko puta po tijelu udario njemu nepoznatog muškarca.

Zbog zadobivenih ozljeda muškarcu je pružena liječnička pomoć u sisačkoj Općoj bolnici, gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da se radi o 19-godišnjem Pakistancu.

“Mi smo za sada uspjeli utvrditi njegov identitet, a još radimo na utvrđivanju kako je 19-godišnjak ušao na teritorij Republike Hrvatske”, kazala je za Vijesti.hr glasnogovornica Policijske uprave sisačko-moslavačke Iva Dvorski.

Kako neslužbeno doznajemo, 43-godišnjak je izjavio kako je posumnjao da mu netko želi provaliti u kuću.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja zbog počinjenog kaznenog djela teška tjelesna ozljeda 43-godišnjak će biti kazneno prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku.

Inače, i dalje je mnogo dojava o viđenjima ilegalnih migranata na već poznatoj ruti od istoka prema Sloveniji kroz Gorski kotar, gdje se ljudi u nevolji na sve načine snalaze kako bi preživjeli na putu bremenitom opasnostima, često se služeći i nedozvoljenim radnjama (upadi u kuće i vikendice) kako bi si olakšali putovanje.

Foto. Facebook

Jedan od posljednjih takvih slučajeva dogodio se u planinarskoj kući u Janjčarici kod Mrkoplja gdje su migranti nakon boravka u kući iza sebe ostavili veliki nered pa možemo reći i krš i lom.

No komentari objave o tom upadu i ostavljenom neredu na društvenoj mreži Facebook vrvi i vrvjela je (neki komentari su u međuvremenu obrisani) govorom mržnje i otvorenim pozivima na samoorganiziranje i nasilje prema ilegalnim migrantima što svakako nije put kojim treba ići u uređenoj državi gdje se zna tko je odgovoran za kontrolu ilegalnih useljenika/migranata i tko je zadužen za zakonito postupanje prema njima.

Podlegnemo li histeriji i “zakonu linča” to nas neće nikamo odvesti – samo u još veće probleme za sve…

Sanja Petrović/Riječanin

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari