NAPREDAK: Proteklog tjedna na riječkom području nije bilo težih prometnih nesreća!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Proteklog tjedna na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se ukupno 57 lakših prometnih nesreća. U nesrećama su četiri osobe lakše ozlijeđene, a materijalna šteta procjenjuje se na oko 345.100 kuna

U prometnim nesrećama sudjelovalo je i pet alkoholiziranih vozača. U nadzoru je tijekom tjedna alkotestirano 304 vozača, od kojih je kod 26 vozača utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a tri su odbila alkotestiranje.

Od spomenutih alkoholiziranih vozača, njih 15 je starosne dobi iznad 35 godina života, 10 ih je između 25 i 35 godina života, dok ih je pet u dobnoj skupini između 18 i 25 godina života.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu izmjerena je u četvrtak, 22. veljače u Rijeci, 58-godišnjem hrvatskom državljaninu. On je izazvao prometnu nesreću u ulici Franje Račkoga u Rijeci oko 16.30 sati, upravljajući osobnim vozilom marke Citroen Saxo, pod utjecajem alkohola od 2,05 g/kg.

Zbog vožnje u alkoholiziranom stanju i izazivanja prometne nesreće, sankcioniran je prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari