NAVODNO OPET „NAPAO“: Riječki kirurg optužen za seksualno uznemiravanje studentica ovoga puta napao kolegicu koja je nakon prijave dobila – opomenu pred otkaz

Foto: Pixell/Ilustracija

Skandal koji je izbio prije pola godine u riječkom KBC-u, nedavno dobio nastavak, riječki kirurg fizički i verbalno napao kolegicu

Skandal koji je izbio prije pola godine u riječkom KBC-u, nedavno je dobio nastavak.

Naime, kirurg koji je bio optužen za seksualno uznemiravanje studentice Medicinskog fakulteta u Rijeci i bivše specijalizantice riječkog KBC-a ponovno je “napao”, a optuženi je ovoga puta fizički i verbalno napao kolegicu koja je, nakon što ga je prijavila nadležnoj službi, dobila opemenu pred otkaz i to bez ikakvog objašnjenja.

Dogodilo se to 25. rujna u KBC-u, na odjelu gdje ona i kirurg zajedno rade. Inače, radi se o liječnici sa 20-godišnjim iskustvom, jednoj od rijetkih riječkih kirurginja, koja je do 2015. bila nadređena kirurgu s kojim se sukobila, a tada je on preuzeo njenu funkciju.

“Nakon što je priča o seksualnom uznemiravanju dospjela u medije, on je, kako sam čula, počeo o meni širiti zlonamjerne neistine po gradu, a onda i u intervjuu koji je dao novinama, da sam mu ja to sve smjestila. Do sukoba je došlo 25. rujna, pred pacijentom i medicinskom sestrom koji su tome svjedočili i potpisali sve što sam ja prijavila. Napao me fizički i verbalno, gotovo mi je prikliještio prste vratima, a potom prijetio da će sve fotografirati”, rekla je kirurginja za Jutarnji list.

Bizaran obrat dogodio se četiri dana nakon sukoba, kada je “protuprijavu” podnio spomenuti kirurg, uz tvrdnje da je liječnica njega uznemiravala i maltretirala na poslu. Ravnatelj bolnice tvrdi kako je slučaj vrlo složen te da ne može davati izjave o konkretnim detaljima.

Inače, skandal s riječkim kirurgom izbio je početkom godine, kada ga je studentica Medicinskog fakulteta u Rijeci, na kojem je tada kirurg bio na funkciji profesora, optužila za seksualno uznemiravanje.

Slučaj je bio prijavljen nadležnim službama Medicinskog fakulteta i njime se bavilo Etičko povjerenstvo te je kirurg ostao bez angažmana na toj visokoškolskoj ustanovi. Slične je optužbe tada na račun istog liječnika javno iznijela i jedna bivša specijalizantica u KBC-u Rijeka, prenosi Jutarnji list.

Vijesti.hr

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari