POLICIJA POZIVA NA OPREZ

Ne padaju samo stariji na online prevare: 20-godišnjaku ispeglali karticu, dao im sve podatke!

Policija apelira na građane da budu oprezni prilikom plaćanja na Internetu, da zaštite svoje podatke i podatke svojih kartica

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu 20-godišnjaka iz Cestice da je prevaren pri prodaji preko internetskog oglasnika.

On je prema prijavi, 17. veljače, na internetskom oglasniku postavio oglas o prodaji prednjih svjetala za osobno vozilo. Na oglas mu se javila nepoznata osoba zainteresirana za kupnju svjetala.

Ista osoba mu je temeljem dogovora, poslala poveznicu na lažno kreiranu stranicu s logom jednog dostavnog poduzeća, dovodeći ga u zabludu da je potrebno upisati podatke radi primanja uplate.

Oštećeni je između ostalog, zajedno s brojem računa upisao i CVC/CVV broj kartice, što je nepoznati počinitelj iskoristio te izvršio nedozvoljenu transakciju u iznosu od oko 3000 kuna s računa oštećenog na nepoznati račun.

Policija apelira na građane da budu oprezni prilikom plaćanja na Internetu, da zaštite svoje podatke i podatke svojih kartica.

„Kad prodajete, nigdje ne upisujte CVC/CVV broj s poleđine svoje debitne ili kreditne kartice. Za uplatu na tekući račun je dovoljno upisati samo IBAN“, upozoravaju iz PU Varaždinske, a prenose RTL Vijesti.

VIDEO DANA:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari