TURISTI S DROGOM

Ne unose samo eure i paštete: Turisti na godišnji ponijeli marihuanu, hašiš… ‘Pali’ su na graničnim prijelazima!

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

U počinjenju prekršaja nedozvoljenog glisiranja zatečeno je 18 stranih državljana

Tijekom vikenda, na graničnim prijelazima Pasjak i Brod na Kupi, prilikom ulazne granične kontrole sankcionirano je šest osoba zbog neovlaštenog posjedovanja droga. Riječ je o četiri državljana Slovenije te po jednom državljaninu Italije i Njemačke.

Spomenuti državljani su neovlašteno posjedovali oko 14 g marihuane i nekoliko grama hašiša. Zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o suzbijanju zlouporaba droga, svima su izdani prekršajni nalozi kojima su im izrečene novčane kazne, stoji u priopćenju policije.

VIDEO DANA:

Isto tako, policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka provodili su pojačani nadzor u cilju veće sigurnosti na moru. U akvatoriju Krka, Raba i Malog Lošinja i u Voloskom zatekli su u počinjenju prekršaja 18 stranih državljana. Riječ je o osam njemačkih, četiri slovenska, dva austrijska te po jednom državljaninu Češke, Italije, Poljske, Rumunjske i jednom hrvatskom državljaninu koji su svojim plovilima glisirali na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale.

Pomorski policajci sankcionirali su ih zbog počinjenog prekršaja iz Pomorskog zakonika i to novčanom kaznom. Pomorska policija će i nadalje provoditi mjere i radnje u cilju sprječavanja nesreća, stradavanja kupača i ronioca te veće sigurnosti na moru.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari