Nemirna riječka noć: Izgorjela terasa caffe bara Club u središtu grada

Kada se već činilo da će uskrsni praznici u Rijeci proteći bez nedaća i većih uznemiravanja građana, u noći na ponedjeljak buknuo je novi požar u samom središtu grada, u Krešimirovoj ulici na kućnom broju 30.

Iz zasad nepoznatih razloga, vatra je buknula na stolicama na terasi caffe bara Club, točno preko puta Željezničkog kolodvora Rijeka. Dojava o požaru zaprimljena je nešto prije 3 sata ujutro. Vatra je brzo zahvatila sve stolice, a zbog prouzročene visoke temperature rasprsli su se i velika staklena stijena lokala te ulazna vrata, čime se šteta od ove nesreće penje do vrlo ozbiljne svote. Djelomično je vatrom oštećen i interijer lokala, a izgorjela je i tenda.

Sreća u nesreći je što se sjedište Javne vatrogasne postaje Centar nalazi u neposrednoj blizini, pa su vatrogasci u roku „odmah“ započeli s gašenjem. Na taj način spriječeno je širenje požara i oštećenje fasade zgrade. Bila im je to druga takva intervencija u vrlo bliskom okruženju unutar 24 sata, jer je prijepodne na sam Uskrs vatra buknula i u napuštenim željezničkim skladištima bliže Žabici.

Uzroci požara utvrđuju se. Tijekom jutra na uviđaj je izašla policija, zajedno s protupožarnim inspektorom PU primorsko – goranske. Teško je zasad bilo što pretpostaviti o uzrocima požara, no najvjerojatnije je, kao u mnogim drugim sličnim slučajevima, riječ o ljudskom nemaru. Netko je vjerojatno odbacio opušak cigarete tamo gdje nije smio, a na jakom vjetru vatra je tinjala sve dok nije zahvatila pokrivene stolice.

Epilog nepažnje: šteta se ugrubo mjeri u više od sto tisuća kuna!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari