(NE)MIRNI BOŽIĆNI BLAGDANI: U 25 prometnih nesreća jedna osoba teže a jedna lakše ozlijeđena

Između 24. i 28. prosinca na području Policijske uprave primorsko-goranske zabilježeno je 287 prometnih prekršaja, od kojih je najviše – 116 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom

Prometna policija zabilježila je i 23 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 16 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te još 132 prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Od vozača koji su zatečeni pod utjecajem alkohola izdvajamo 31-godišnjeg vozača osobnog vozila marke Peugeot, kojem je izmjerena koncentracija alkohola od 2,56 g/kg. Policija ga je zatekla na području Delnica u noći 27. prosinca oko 2.45 sati, nakon čega je zbog opasnosti da će nastaviti upravljati vozilom zadržan u službenim prostorijama policije.

Iz istog razloga u policiji je zadržan i 49-godišnji vozač osobnog vozila marke Škoda, koji je zaustavljen 24. prosinca oko 23.55 sati na području Lukovdola pri koncentraciji alkohola od 2,22 g/kg.

Sinoć oko 23.40 sati u mjestu Klimno na otoku Krku policija je zaustavila 25-godišnjeg vozača osobnog vozila marke Citroen, koji se nije odmah zaustavio na znak policije za zaustavljanje. Nakon što je zaustavljen izmjerena mu je koncentracija alkohola od 0,66 g/kg te je također utvrđeno kako sa sobom nema osobnu iskaznicu niti je u zakonskom roku prijavio boravište.

U istom razdoblju, dogodilo se 25 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teže, a jedna lakše ozlijeđena. Teže je ozlijeđen 47-godišnji vozač bicikla, stradao u prometnoj nesreći koja se dogodila 25. prosinca oko 11.30 sati na području Rubeša u Kastvu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari