48 DANA NAKON NESTANKA

Nenad Periš: ‘Ne znam još je li Matej viđen u Münchenu.’ Kako ga prepoznati? Stručnjakinja: ‘Matej izgleda drugačije…’

Photo: Milan Maricic/ATAImages/PIXSELL

Hrvatski MUP obvezao se provjeriti informaciju iz Njemačke po kojoj je Matej viđen u Münchenu

Ni 48. dana nakon nestanka Mateja Periša u Beogradu nema novih informacija koje bi mogle ukazati na to što se točno dogodilo u noći nestanka mladog Splićanina, s 30. na 31. prosinca prošle godine, prenose RTL Vijesti. 

U potragu i provjeru informacija uključen je i MUP RH, koji se obvezao provjeriti informaciju iz Njemačke po kojoj je Matej viđen u Münchenu.

“Razgovarao sam s hrvatskom policijom i rekli su mi da još uvijek nisu dobili informaciju iz Njemačke je li prije nekoliko dana meni nepoznata žena u Münchenu zaista vidjela Mateja dok je navodno na bankomatu u blizini bivšeg restorana ‘Dalmacija’ podizao novac”, rekao je Matejev otac Nenad Periš za Slobodnu Dalmaciju.

Naglasio je da pokušavaju provjeriti sve informacije koje dobiju.

VIDEO DANA:

“Zamolio sam srbijansku policiju da provjeri informaciju da su neka vrata na ruti kojom je Matej trčao u noći nestanka bila otvorena, a inače su zatvorena. Nemam velika očekivanja od tih informacija, ali nastojimo ih sve provjeriti”, kaže Periš.

Nenad Periš ne može mirovati i sam obilazi mjesta na kojima je bio Matej, nadajući se da će pronaći neki trag koji bi ga mogao dovesti do sina.

“U ponedjeljak smo prijatelj i ja automobilom išli prema Đerdapu, u smjeru Rumunjske. Išao sam vidjeti to područje iza Pančevačkog mosta, iza Smedereva. Dunav je ogromna rijeka, ima milijun rukavaca, to je nepregledno”, govori Nenad Periš.

Stručnjakinja otkrila kako prepoznati Mateja Periša ako je živ

Maja Jovanović iz Zavoda za borbu protiv trgovine ljudima otkrila je za Kurir kako prepoznati osobu nakon toliko vremena.

“Prvo moramo naglasiti da kada su u pitanju muškarci, samim tim što im rastu brada i kosa, već nakon sedam do deset dana postaju djelomično neprepoznatljivi. U ovom slučaju je prošlo dosta vremena. Ljudi mogu povećanom ili smanjenom kilažom, dužom ili kraćom kosom, postanu neprepoznatljivi. Itekako mogu promijeniti svoj opis. Čak i stavljanje naočala može dosta izmijeniti opis”, rekla je Jovanović.

Ako je Matej živ, Jovanović napominje da izgleda potpuno drugačije.

“Moramo se voditi određenim znakovima prepoznavanja, primjerice, madežima, bojom očiju, oblikom obrva, ožiljcima… Visina i ožiljci na tijelu mogu biti od pomoći. Kada je u pitanju vizualizacija, jako je važno voditi se time da se gleda ono što je prepoznatljivo kod njih. Ne možemo se voditi ni bojom kose, ni bojom brade nakon toliko vremena. Fotoroboti su nešto što je vrlo bitno i što dosta pomaže. Samo bojenje ili skraćivanje kose, ili stavljanje naočala može jako promiojeniti opis”, objasnila je za Kurir.

Karakteristično kod Mateja je razmak između zuba, visok je 187 centimetara i ima izrazito plave oči.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari