NENORMALNO! Središtem Rijeke u nedjelju u podne jurcao brzinom od 105 km/h

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave primorsko-goranske prometna policija je tijekom vikenda pojačano nadzirala promet na cestama

Posebice se to odnosilo na one sudionike koji su grubo kršili prometna pravila te činili prekršaje koji dovode do prometnih nesreća s najtežim posljedicama.

Provođenjem pojačanog nadzora sveukupno su zabilježena 284 prometna prekršaja, od kojih je najviše prekršaja prekoračenja brzine – 76. Slijede prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola – 38, nekorištenja sigurnosnog pojasa – 30 i korištenja mobitela u vožnji – 20.

Zabilježeno je i šest prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, četiri prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, dva prekršaja upravljanja vozilom unatoč važećoj zabrani te još 108 različitih prometnih prekršaja.

Najveći broj počinitelja prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola bio je u dobi između 25. i 30. godine – 11 vozača i u dobi između 31.i 40. godine – 10 vozača, dok su preostali vozači u drugim dobnim skupinama.

Najveća koncentracija alkohola od 2,00 g/kg izmjerena je 30-godišnjem slovenskom državljaninu, vozaču osobnog vozila marke Ford, slovenskih oznaka, kojeg je policija zaustavila 13. listopada oko 4.15 sati na Jadranskom trgu u Rijeci.

Najveća brzina izmjerena je 14. listopada oko 12 sati u Krešimirovoj ulici u Rijeci, vozaču koji je upravljao osobnim vozilom marke Citroen, riječkih registracijskih oznaka krećući se brzinom od 105 km/h.

Policija će i u narednom razdoblju pojačano nadzirati promet na cestama radi čega se vozači i svi drugi sudionici u prometu pozivaju da se dosljedno pridržavaju prometnih pravila i propisa.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views