TRAGIČAN SPKET OKOLNOSTI

Neslužbeno: Smrt dvije osobe na A6 jutros izazvao vozač kombija moldavskih oznaka, vozio je u krivom smjeru!

Ilustracija: Riportal

Polako cure detalji jutrošnje nesreće na autocesti A6 u smjeru Rijeke u kojoj su poginule dvije osobe a više je osoba teže i lakše ozlijeđeno. Zbog nesreće je promet dionisom autoceste između Vrbovskog i Ravne gore u prekidu

Neslužbeno, nesreću je vožnjom u suprotnom smjeru izazvao vozač kombija moldavskih registracija koji se zabio u osobno vozilo kod tunela Javorova kosa. Na tom dijelu autoceste u tijeku su radovi tijekom kojih se promet u jednom smjeru preusmjerava u jednu voznu traku što je jasno i odlično označeno privremenom prometnom signalizacijom. Onom drugom trakom promet se istodobno odvija u suprotnom smjeru.

Međutim, zbog svoje nepažnje – a svemu je pripomogla i gusta magla koja se jutros nadvila nad Gorski kotar – vozač kombija zanemario je signalizaciju i nastavio vožnju u suprotnom smjeru što je dovelo do tragedije.

Priopćenje HAC-a

Hrvatske autoceste poslale su priopćenje. Prenosimo ga u cijelosti:

“U teškoj prometnoj nesreći, koja se dogodila jutros iza 8 sati na autocesti A6 između čvora Vrbovsko i čvora Ravna Gora u smjeru Rijeke, smrtno su stradale dvije osobe.

Uprava i radnici Hrvatskih autocesta ovim putem izražavaju duboku sućut.

Za sav promet zatvorena je dionica između čvora Vrbovsko i čvora Ravna Gora u smjeru Rijeke, a promet je preusmjeren na obilazni pravac.

Sve žurne službe su na lokaciji čineći sve da se promet ponovo uspostavi.

Nažalost, zbog čestih prometnih nesreća ponovo apeliramo na sve korisnike da svoju vožnju prilagode uvjetima na cesti kako bi sigurno stigli do svoje destinacije”, priopćili su iz HAC-a.

Svjedoci užasa na A6: ‘Vozili smo se između razasutih kofera. Stravičan prizor’

Svjedoci koji su prolazili tim dijelom ispričali su za Večernji list da su to bile scene užasa, da je kombi bio potpuno izobličen, da je vjerojatno udario u desnu ogradu i tamo se okrenulo. Iz kombija su izletjele sve stvari, putni koferi bili su razasuti, a policija i Hitna su pomagali unesrećenima.

“Pred sobom smo vidjeli stravičan prizor. Doslovno smo se vozili između kofera koji su se iz kombija razletjeli po cijeloj autocesti. Prizor je bio šokantan, vozili smo se pokraj žene koja je sjedila nasred ceste u šoku dok je panično telefonirala. Pokraj nje je staja druga žena zamotana dekom”, naveo je očevidac užasne nesreće.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari