NESREĆA NA MORU: Ribarski brod potonuo kod Cresa, peteročlana posada spašena

Foto: ilustracija

Posada nije uspjela iscrpiti more iz potpalublja zbog kvara na brodskim instalacijama pa su uputili poziv pogibelji

Peteročlana posada ribarskog broda “Palanda” spašena je u srijedu kod Cresa zahvaljujući akciji djelatnika Lučke ispostave Rab koji su ih prebacili na sigurno s tonuće brodice, izvijestilo je u četvrtak Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.

Akciju u creskom akvatroriju koordinirala je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka).

Poziv su zaprimili oko 15 sati zbog opasnosti od potonuća uslijed jakog prodora mora u potpalublje ribarice. Posada, naime, nije uspjela iscrpiti more iz potpalublja zbog kvara na brodskim instalacijama te su, uslijed ubrzanoga naplavljivanja i opasnosti od potonuća, uputili poziv pogibelji. Rapski spasioci su petero neozlijeđenih brodolomaca prekrcali na službeno plovilo te ih prevezli na sigurno, stoji u priopćenju.

U očevidu je dosad utvrđeno da je voditelj ribarice G.P. poziv pogibelji uputio nakon što je primijećen prodor mora u potpalublje zbog čega je brod dužine 20 metara, s oko 200 litara pogonskoga goriva, potonuo nedaleko rta Sveti Duh, s istočne strane otoka Cresa.

Ustanovljeno je da je brod potonuo na dubinu od oko 88 metara uz manje onečišćenje mora. Očevidom će se još utvrditi je li uz naplavljivanje bio u pitanju bio i dodatni tehnički kvar, dužina plovidbene linije i slično.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari