JESTE LI GA VIDJELI?

NESTAO JE ROKO ŠIMAC: Prije 8 godina bio je optužen za brutalno silovanje studentice u Podstrani

Arihva/montaža Net.hr

Roko Šimac je javnosti poznat po optužbi za brutalno silovanje 20-godišnje studentice u Podstrani koje se dogodilo prije osam godina. Brutalno silovanje dogodilo se  na tulumu. Djevojka je zadobila stravične ozljede vaginalnih stijenki te tankog crijeva koje joj je Šimac navodno nanio rukom

Na internetskoj stranici Nacionalne evidencije nestalih osoba splitska je policija u nedjelju objavila da se od 15. listopada traga za Rokom Šimcem (28) iz Splita, a koji je nepravomoćno osuđen 4,5 godine zatvora zbog ozljeđivanja djevojke na “tulumu strave” u Podstrani.

On se u četvrtak udaljio iz stana svojih roditelja u Doverskoj ulici, a policija poziva građane koji imaju bilo kakva saznanja o njemu da obavijeste najbližu policijsku postaju ili nazovu na broj 192. Također, informacije se mogu dostaviti i putem e-mail adrese: nestali@nestali.hr, poručila je splitska policija. U trenutku nestanka, na sebi je imao crnu sportsku majicu Adidas, tzv.dukserica, donji dio sive sportske trenerke Adidas i bio je obučen u tenisice.

Prema medijskim navodima, ovaj nestanak se dogodio nekoliko dana prije sjednice Vrhovnog suda na kojoj će se raspravljati hoće li nepravomoćna presuda Šimcu od četiri i pol godine zatvore biti potvrđena.

Šimac je  javnosti postao poznat prije osam godina kao glavni protagonist “tuluma iz pakla”, u kojem je u Podstrani  kod Splita teško stradala  20-godišnja djevojka koja je u splitsku bolnicu dovedena u teškom stanju, ali su je liječnici spasili nakon višesatne operacije.

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu teretilo je Šimca  za spolni odnošaj bez pristanka i ubojstvo u pokušaju svoje vršnjakinje, a u studenom 2016. godine Županijski sud u Splitu izrekao mu je nepravomoćna presuda od četiri i pol godine zatvora zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda s trajnom posljedicom i spolnog odnosa bez pristanka.

Nesvakidašnji zločin dogodio se na zabavi u kući u Podstrani 16. studenog 2012. kada je djevojka u kritičnom stanju dovedena u KBC Split, a liječnici su utvrdili da je zbog teških ozljeda vagine i debelog crijeva izgubila puno krvi. Operacija je trajala nekoliko sati, a nakon nje imala je još nekoliko operacijskih zahvata. Djevojka je preživjela, no ozljede su ostavile trajne posljedice. (hina/net.hr)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari