PROGLASILI GA MRTVIM

Nevjerojatna greška bolnice: Nedonošće preživjelo šest sati u mrtvačnici, traje istraga

Foto: Pexels

Budući da je dijete rođeno prerano, u ovoj fazi nije moguće predvidjeti daljnji razvoj situacije

Nedonošče rođeno sa samo 23 tjedna preživjelo je šest sati u hladnjaku mrtvačnice nakon što je pogrešno proglašeno mrtvim, piše Daily Mail, a ravnatelji bolnice su pokrenuli istragu.

Šokantna priča o preživljavanju bebe dolazi iz bolnice La Margarita u meksičkom gradu Puebla, a 24sata piše da je jedan lokalni medij prenio informaciju da je dijete punih šest sati bilo u hladnjaku mrtvačnice.

IMSS u Puebli, vladina organizacija koja čini dio meksičkog zdravstvenog sustava, potvrdila je da je istraga u tijeku: ”U ranim jutarnjim satima srijede 21. listopada dijete je prerano rođeno u 23. tjednu. Utvrđeno je da nema vitalnih znakova te je proglašeno mrtvim i prebačeno u područje bolnice u mrtvačnicu. Kad je tijelo trebalo biti predano rođaku, medicinsko osoblje i predstavnik pogrebnika shvatili su da je dijete živo.

Hitno je dobilo medicinsku pomoć prije nego što je prebačeno na odjel intenzivne njege novorođenčadi. S obzirom na to da je dijete rođeno prerano, u ovoj fazi nije moguće predvidjeti daljnji razvoj situacije. Bolničke vlasti razgovarale su s djetetovim ocem i nastavit će obavještavati obitelj o zdravstvenom stanju djeteta. Slučaj se istražuje”.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari