U VALBANDONU

NEVJEROJATNO! Tinejdžer u Istri romobilom oborio biciklista i teško ga ozlijedio

Idi na originalni članak
Foto: Ilustracija (Pixsell)

U Valbandonu, blizu Pule, došlo je do prometne nesreće u kojoj je maloljetnik, star 15 godina, na električnom romobilu snage 1000W naletio na 64-godišnjeg biciklista. Incident se dogodio jučer oko 19 sati na nogostupu Fažanske ceste. Prema informacijama iz Policijske uprave Istarske, obojica su se kretala nogostupom nepropisno: biciklist je vozio iz suprotnog smjera, što je dovelo do sudara.

Oglas

U nesreći su oboje pali na tlo, a biciklist je teško ozlijeđen i prevezen u bolnicu, dok je tinejdžer zadobio lakše ozljede. Policija je tinejdžeru privremeno oduzela romobil i najavila kaznenu prijavu za dovođenje u opasnost opće opasnom radnjom ili sredstvom.

Istarska policija ističe kako je važno da se građani pridržavaju prometnih pravila. Prema važećim propisima, romobili s motorom jačim od 0,6 kW ili onim koji mogu razviti brzinu veću od 25 km/h ne smiju sudjelovati u prometu, a za kršenje ovog pravila predviđena je novčana kazna od 130 eura.

Policija također apelira na roditelje da obrate pažnju na specifikacije romobila prilikom kupnje, te naglašava da električne romobile ne smiju koristiti osobe mlađe od 14 godina. U posljednje vrijeme zabilježeno je nekoliko prometnih nesreća u kojima su vozači romobila doživjeli teške ozljede, posebno glave, zbog neupotrebe zaštitne kacige. Policija poziva vozače romobila da prilikom vožnje na nogostupima i pješačkim zonama budu oprezni i poštuju sigurnost pješaka.

Exit mobile version