SINOĆ OKO 19.50 SATI

Nezapamćeni ‘karambol’! Policija otkrila detalje teške prometne nesreće kod Šmrike: Jedan potez, petero ljudi u bolnici!

Ilustracija: Luka Stanzl/PIXSELL

Sinoć oko 19.50 sati na DC 8 kod Šmrike dogodila se prometna nesreća koju je uzrokovao 71-godišnji hrvatski državljanin upravljajući osobnim vozilom zadarskih registracijskih oznaka.

Očevidom je utvrđeno da je 71-godišnjak nepropisno pretjecao osobno vozilo riječkih registracijskih oznaka i pri tome je udario u drugo osobno vozilo, također riječkih registracijskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljala 20-godišnja hrvatska državljanka.

“Od jačine udarca vozilo 20-godišnjakinje se nekontrolirano zanijelo i kretalo još 10-ak metara do raslinja gdje se zaustavilo ispod razine kolnika.

Zadarsko vozilo se nastavilo kretati u suprotnom traku i tada udarilo u osobno vozilo gospićkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 62-godišnji hrvatski državljanin, a koji se kretao odmah iza vozila 20-godišnjakinje.

Na svom putu je Zadranin udario i u sljedeće osobno vozilo, riječkih registracijskih oznaka, u kojem su se nalazili 71-godišnji vozač i putnica.”, rekonstruirali su događaje iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Zbog zadobivenih ozljeda, petero sudionika nesreće je prevezeno u KBC Rijeka radi pružanja liječničke pomoći. Od njih petero, 71-godišnji vozač automobila zadarskih oznaka zadobio je teže ozljede dok su četvero hrvatskih državljana, od kojih dvoje vozača – 20-godišnjakinja i 62-godišnjak – lakše ozlijeđeni.

Zbog izazivanja prometne nesreće, 71-godišnjak je prekršajno sankcioniran u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Za vrijeme provedbe očevida od 20 do 23.15 sati, dionica DC 8 je bila obustavljena za promet u oba smjera i vozila su usmjeravana na alternativne pravce.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari