POLICIJA UPOZORAVA

NEŽELJENI SUSRET! Mladić (20) se kod Križišća našao oči u oči s – medvjedom!

Vozač vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti odgovara prekršajno ako se utvrdi da je do naleta na divljač došlo zbog kršenja prometnih propisa ili neprilagođene brzine kretanja

Tijekom ovog tjedna na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske zabilježeno je nekoliko slučajeva istrčavanja divljači na kolnik i naleta na vozila.

U tri slučaja riječ je o srnećoj divljači koja se kretala na području Jelenja, Malog Lošinja i Viškova, dok je u jednom slučaju kolnik prelazio medvjed.

Kod čvora Križišće na autocesti A7 medvjed je kolnik prelazio u noćnim satima te je na njega naletjelo osobno vozilo kojim je upravljao 20-godišnji hrvatski državljanin.

Zbog zadobivenih ozljeda u prometnoj nesreći, medvjeda su na daljnju skrb preuzeli djelatnici nadležne ustanove.

Sveukupna materijalna šteta u ovim događajima cijeni se na oko 18.000 kuna.

Slijedom opisanog vozačima savjetujemo da budu oprezni u vožnji, posebice u jutarnjim i večernjim satima te na prometnicama izvan naselja radi mogućih neočekivanih pojava divljači. Podsjećamo, svaki vozač vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, sukladno  Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, odgovara prekršajno ukoliko se utvrdi da je do naleta na divljač došlo zbog kršenja prometnih propisa ili neprilagođene brzine kretanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari