NIJE IMAO ŠANSE: Biciklist u Matuljima teško ozlijeđen kada se ispred njega ispriječilo vozilo

Photo: Ilustracija (Kristina Stedul Fabac/PIXSELL)

Proteklog vikenda na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske zabilježeno je 28  prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba teže, a sedam je osoba lakše ozlijeđeno

Teško je ozlijeđen 29-godišnji vozač bicikla stradao jučer, 14. travnja oko 17 i 20 sati na području Matulja, prilikom udara u osobno vozilo koje se s autobusnog ugibališta nepropisno uključivalo u promet, a kojim je upravljao 24-godišnji vozač.

U petak, 12. travnja oko 19 i 30 sati na području Vrbovskog dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, koju je izazvao 49-godišnji vozač upravljajući osobnim vozilom, slovenskih  registracijskih oznaka s koncentracijom alkohola od 1,66 g/kg, a koji je vozilom udario u metalnu zaštitnu ogradu na auto cesti.

U subotu, 13. travnja oko 00 i 40 sati na području Vojaka u Rijeci policija je zaustavila i iz prometa isključila 47-godišnjeg vozača koji je osobnim vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 0,58 g/kg. Unatoč isključenju vozač je ponovo uočen u ulici Tome Strižića te se oglušio na svjetlosne i zvučne znakove policije za zaustavljanje, krenuo preko čvora Vežica i Škurinje do čvora Diračje gdje ga je zaustavila auto ophodnja i nakon čega je zadržan u službenim prostorijama policije.

Jučer, 14. travnja u 19 i 25 u Crikvenici je zaustavljeno teretno vozilo označeno pokusnim pločicama, koji je upravljao 22-godišnjak. Utvrđeno je kako spomenuti upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, da nije koristio sigurnosni pojas te sa sobom nema osobnu iskaznicu. Isto tako utvrđeno je da vozilo nije registrirano i osigurano te je 22-godišnjak prekršajno prijavljen sukladno odredbama zakona kojima su utvrđeni počinjeni prekršaji.

Zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa prekršajno je prijavljen i 21-godišnji putnik u vozilu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari