NINA BADRIĆ U SUDNICI: ‘Ugovore sam nosila u Carinsku upravu, a fakture ispostavljala Hrvatskom dragovoljcu’

Danas je nastavljeno suđenje u slučaju Fimi medija. Bianca Matković nije došla

Prva je svjedočila je Zrinka Šekoranja iz ureda za protokol Vlade a kasnije je radila u kabinetu premijera.

“Od proljeća 2008. godine počela sam dobivati naknadu na ruke, sve do 2009. godine. Jedna od kolegica mi je rekla da ćemo dobivati naknadu za rad, moguće da je to bila. ne sjećam se je li to bila Matković”, kazala je Šekoranja.

Svjedočenjem Nine Badrić nastavljeno je suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu
Na upiz je li osim tajnica na tom sastanku bio netko višeg ranga, Šekoranja je odgovorila da misli da je bila Bianca Matković.

“Dobivali smo 1500 kn mjesečno, dostavljali su nam vozači iz stranke, isplaćivala je Pavošević, ali bez ugovora”, izjavila je Šekoranja.

Prodanović ju je pitala što je radila za stranku, a ona je izjavila da je sazivala sastanke i radila u kampanji administrativne poslove. Zadatke joj je zadavala Bianca Matković.

“S Jarnjakom nisam kontaktirala”, odgovorila je Šekoranja.

Nakon Šekoranjinog svjedočenja, druga svjedokinja bila je Željka Canjuga.

“Radila sam u stranci devet godina, od 2003. godine. Radila sam i od doma za obljetnice, sabore, priopćenja, protokole pa i govore… U stranci smo imali veću plaću nego u Vladi, bile smo nezadovoljne jer smo radile prekovremeno i od doma pa su nam rekli da će nam isplaćivati dodatnih 1500 kn. Primali su to dok premijer nije otišao iz Vlade”, izjavila je Canjuga.

Naglasila je da je razgovarala sa Sanaderom o naknadama na njegovom odlasku – “on je rekao da se ništa neće promijeniti, vjerovali smo da će se kandidirati za predsjednika, ali nije ostala naknada i ništa. Načelno se dogovaralo da pređem raditi kod njega, jer je Sanader pripremao i privatni biznis, ali ništa na kraju nismo dogovorili”, izjavila je Canjuga, dodavši da joj je Bianca Matković bila nadređena i u stranci i u Vladi.

Čedo Prodanović ju je upitao -“kada ste rekli da ste nezadovoljni prekovremenim tko vam rekao da će dati veću plaću?” na što je ona odgovorila – Vukelić i Matković.

“Radile smo u Vladi i HDZ-u prekovremeno svaki dan za 4000 kuna, to je bilo neprihvatljivo”, naglasila je.

Treći svjedok bio je Nikola Ćurković, koji je radio u galeriji Kaptol kao prodavač.

“Sanader je do 2009. godine dolazio u društvu Biškupića, Rošića, mislim i Zubaka… I Petar Selem je bio. Kupljene su neke slike, to je što ja znam. Dogovor je bio između Sanadera i vlasnika galerije Jerića da se u drugoj prostoriji dogovaraju o cijeni slika. To se događalo subotom oko 14 sati, šetali su i dogovarali se… Naknadno je po te slike dolazio Barišić”, ispričao je prodavač.

Na upit o kojim slikarima je riječ, odgovorio je Kurtović, Lončar, Nobilo, Vejzović… Jedna od njih je trebala biti poklon za Busha.

Kao četvrta svjedokinja svjedočila je pjevačica Nina Badrić koja je u predizbornoj kampanji za HDZ primala iznose.

“To je bilo davno, ali sam već prošli put rekla da je to za mene i kolege bio samo poslovni angažman. Dogovorili smo 10 koncerata, nas je bilo preko 20 glazbenika, sportaša, glumaca… Zajednički bend je pratio sve nas, imali smo dvije-tri pjesme. Ispostavila sam fakture koje nitko nije gledao, evo nosim ih sa sobom. Bili smo u Karlovcu, Biograd,… HDZ nikad na to nije platio porez, jasam morala sama platiti porez na to”, izjavila je Badrić.

Naglasila je da se našla u Vladi s Biancom Matković.

“Franjo Arapović me zvao i dogovorili smo se na kavi. Honorar je bio 10 000 eura”, ispričala je Badrić, dodavši da su naknadno još dogovorili Karlovac i Biograd.

“Ne sjećam se s kime sam to dogovorila. Na to nikad nisu platili PDV”, naglasila je.

“Išla sam u Carinsku upravu, tamo sam s nekim dogovarala i nosila ugovore. Ne znam ime tajnice…”, ispričala je, dodavši da je fakturu ispostavljala Hrvatskom Dragovoljcu.

“Tako su nas uputili iz HDZ-a”, ispričala je, dodavši da su joj sve platili, ali je ona morala sama platiti PDV.

Na upit je li sa Sanaderom kontaktirala, naglasila je da nije, ali da ga je srela i da ju je počastio kavom.

Vijesti.hr

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari