U MANNHEIMU

‘Nisam mogla spavati od buke’: Pacijentica (73) cimerici (79) u bolnici isključila uređaj za kisik, nesretna žena je umrla

Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Sud u Mannheimu je u četvrtak izrekao kaznu zatvora u trajanju tri godine 73-godišnjoj ženi koja je u studenom prošle godine u bolnici u Mannheimu 79-godišnjoj pacijentici isključila uređaj za kisik

Zbog nedostatka kisika, žena je ubrzo prestala reagirati, odvedena je na odjel intenzivne njege i umrla je od zatajenja organa oko dva i pol tjedna kasnije, piše Fenix magazin.

Utvrđeno je kako isključivanje uređaja za kisik nije uzrok smrti. I Državno odvjetništvo je tijekom suđenja odustalo od prvotne optužbe, no 73-godišnjakinji se i dalje sudilo za pokušaj ubojstva.

Kako je Fenix magazin ranije pisao, dvije pacijentice su boravile u istoj sobi u bolnici u Mannheimu. Zbog zvukova koje proizvodi uređaj za kisik, a kojeg je koristila starija pacijentica, 73-godišnjakinja nije mogla spavati pa ga je jednostavno isključila.

Na sudu je rečeno kako je 73-godišnjakinja prethodno skinula drugoj pacijentici masku za kisik. Medicinske sestre su to primijetile i vratile masku. Potom je 73-godišnjakinja isključila uređaj za kisik.

“Jednostavno nisam mogla spavati zbog buke”, rekla je 73-godišnjakija.

Navodno je 73-godišnjakinja primijetila kako pacijentica ima ozbiljnih problema s disanjem, a iako su je liječnici prethodno upozorili da će nedostatak kisika ugroziti život pacijentice, 73-godišnjakinja je iste večeri isključila uređaj, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari