DIVLJA NOĆ U ŽUPANJI

Nisu htjeli reći tko je vozio: Pijani policajci srušili prometne znakove pa pobjegli s mjesta nesreće

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

Policajci su bili izvan službe, a o njihovu prekršaju ni o mjestu nesreće nadležna policijska uprava nije izvijestila javnost

Trojica pijanih policajaca u srijedu su u 23.25 sati Passatom srušila dva prometna znaka u kružnom toku u Županji, u Ulici Josipa Jurja Strossmayera, pobjegla s mjesta nesreće, opirala se privođenju te naposljetku završila na triježnjenju, odbivši kazati tko je vozio.

Policajci su bili izvan službe, a o njihovu prekršaju ni o mjestu nesreće nadležna policijska uprava ni Ministarstvo unutarnjih poslova nisu izvijestili javnost.

Glasnogovornik Policijske uprave vukovarsko-srijemske Dragoslav Živković potvrdio je za Večernji list da su u bijegu s mjesta nesreće sudjelovala dvojica pripadnika osječke Specijalne jedinice policije, 27-godišnjak iz Strizivojne te njegov godinu mlađi kolega iz Privlake, odakle je i 29-godišnji policajac iz postaje granične policije u Vrbanji. S njima je u Passatu karavan đakovačkih registracijskih oznaka u vlasništvu oca jednog od policajaca bio još i 23-godišnjak iz Vinkovaca.

Sraz automobila i prometnih znakova uočila je patrola te su putnike i automobil pronašli vrlo brzo, na obližnjoj benzinskoj crpki. Dolaskom u postaju, najstariji od policajaca izvan službe počeo je vrijeđati kolege, zbog čega je naposljetku dobio optužni prijedlog zbog omalovažavanja službene osobe.

Za omalovažavanje kolege prijavljeni pripadnik Specijalne policije jedini je odbio alkotest. Drugi je “specijalac” napuhao 1,44 promila, dok je granični policajac imao 1,10 promila alkohola u krvi. Od alkotestiranih, s 0,55 promila civil je bio najtrezniji.

Budući da policajci nisu htjeli reći tko je vozio, naknadno utvrđeno da je za upravljačem bio 26-godišnjak iz Specijalne policije koji je “izgubio nadzor nad upravljačem”. Pretpostavlja se da je u kružni tok uletio stisnute papučice gasa te pritom srušio prometne znakove.

Nakon triježnjenja, četvorka je puštena kući idući dan. Za svu trojicu policajaca preispitat će se njihova disciplinska odgovornost. Utvrdi li se ona, kazne koje im slijede mogu biti od ustege na plaći do gubitka posla, piše Večernji list.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari