Njemica ostala ozlijeđena u Plavoj groti do koje se može samo morem!

Posade policijskih plovila Postaje pomorske policije Rijeka jučer su u dva navrata sudjelovale u pružanju pomoći na moru

Jučer oko 14. 15 sati posada službenog plovila „P-317“ prevezla je djelatnike HGSS-a do mjesta „Plave grote“ ispod Lubenica na otoku Cresu gdje se nalazila ozlijeđena državljanka Njemačke.

Do nje je bio moguć pristup samo s mora.

Nakon pružanja pomoći i preuzimanja ozlijeđene zajedno s djelatnicima HGSS vratili su se u luku Cres, gdje je ozlijeđenoj pružena liječnička pomoć.

Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

Odmah po dojavi i uočavanju požara na plovilu kod otoka Plavnika radi spašavanja i gašenja požara oko 14 sati iz luke na Krku na mjesto događaja uputila se posada službenog plovila „P-209“.

Zajedno s pomorskom policijom i njihovim plovilom na mjesto događaja stigli su vatrogasci JVP Krk te dolaskom do plovila započeli s gašenjem.

Unatoč naporima požar na plovilu nije ugašen te su ga s policijskim plovilom i plovilom „Sea help“ oteglili do uvale na otoku Plavniku, gdje je plovilo uslijed požara većim dijelom potonulo.

Utvrđeno je kako je riječ o plovilu u vlasništvu slovenskog državljanina, koji je zajedno s drugim slovenskim državljaninom prethodno spašen i zatečen na plovilu „Sea help.“

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari