NE BACAJTE ZAPALJIVE MATERIJALE

Noćas u Bakru izgorio automobil, policija i vatrogasci upozorili na način kako je došlo do toga

Ilustracija: Fotografija ne prikazuje događaj opisan u tekstu. (Slaven Branislav Babic/PIXSELL)

Požar u plastičnom kontejneru se proširio i na drugi metalni kontejner, ali i na parkirano osobno vozilo marke Škoda, izvijestila je policija.

Noćas oko 23.50 sati policija je zaprimila dojavu o požaru dva kontejnera za odlaganje otpada u Bakru. Požarom je zahvaćeno i parkirano osobno vozilo, a ugasili su ga vatrogasci JVP Rijeka.

“Prema dosad utvrđenom, požar u plastičnom kontejneru je vjerojatno nastao uslijed odlaganja pepela ili drugih zapaljivih materijala. Potom se proširio na drugi metalni kontejner ali i na parkirano osobno vozilo marke Škoda u vlasništvu 53-godišnje hrvatske državljanke. Materijalna šteta i točan uzrok požara utvrdit će se očevidom koji je u tijeku.”, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

“S ciljem sprječavanja izazivanja ovakvih i sličnih požara ovom prilikom apeliramo na građane da u plastične kontejnere ne odlažu pepeo, žar, zapaljive tekućine, neugašene opuške ili druge stvari koje pogoduju nastanku i širenju požara.”, dodali su iz policije.

Sve zapaljive materijale potrebno je prethodno ugasiti i provjeriti ima li ostataka koji bi mogli pogodovati nastanku požara. Ako postoji mogućnost za nastanak požara, takve materijale treba odložiti na za to predviđenim mjestima ili na onima gdje neće izazvati požar.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari