NASTAVLJA SE

Galerija | Nova grupa uhićenih BBB na ispitivanju: Stigli autobusima i okruženi policijom, majicama skrivaju lica

Ispitivanja navijača u Grčkoj nastavljaju se u subotu ujutro kada je njih 40 izvedeno pred istražnog suca u Ateni

Na fotografijama se može vidjeti njihov dolazak na sud.

Dovedeni su autobusima. Jedan je došao s gipsom na nozi, a ponovno uglavnom prekrivaju lice majicama i kapuljačama.

Grupa koja je ispitana u petak ostala je u pritvoru. Riječ je o sukobu navijačkih skupina dviju momčadi, odnosno grčkog AEK-a i zagrebačkog Dinama, koji se dogodio u noći s ponedjeljka na utorak, a preminuo je jedan mladi Grk.

Reporterka RTL-a Ana Mlinarić izvještava iz Grčke, a prema najnovijim informacijama, u subotu ujutro obratio se i Athanassios Kaimanakis, odvjetnik koji je uhićenim Hrvatima dodijeljen po službenoj dužnosti.

“Sada smo suočeni sa situacijom za koju trebamo pomoć Veleposlanstva Hrvatske. Imamo ljude koji će ići u zatvor. Oni nisu kriminalci, oni su navijači i mladići od 19, 20, 21 godinu”, rekao je odvjetnik i dodao da stoga apelira da se diplomatskim putem napravi pritisak da Hrvati u grčkim zatvorima budu sigurno tretirani.

“Da ne bi bilo osvete i da se u nekoga ne bi upiralo prstom, svi moraju biti zajedno da bi zbog brojnosti bili sigurniji”, kazao je Kaimanakis i istaknuo da će napraviti sve što je moguće ne samo u grčkoj vladi, nego i u ministarstvu i policiji, piše RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari