NOVI DETALJI INCIDENTA U KLANI: ‘Policija se prema njemu ponijela kao da je terorist!’

Foto: Nel Pavletić/Pixsell

Unutarnja kontrola MUP-a istražuje slučaj

Okršaj policajaca sa 35-godišnjim L.B. u mjestu Klana nadomak Rijeke tijekom manifestacije Rokovo, istražuje Odjel unutarnje kontrole MUP-a. On je u tom okršaju s policajcima pred suprugom i djetetom, zadobio napuknuće nosa bez pomaka te niz ogrebotina i podljeva i hospitaliziran je u riječkoj bolnici. (OVDJE)

“To što se dogodilo u subotu u Klani je čista sramota. Auto koji se spominje da ga je L.B. možda parkirao zagradivši vatrogascima prolaz, nije smetao nikome. Nitko nije bio ugrožen i kamion je pored njega mogao proći. No u detalje incidenta ne želim ulaziti i to vas molim da shvatite! No, napomenut ću još i da L.B. nije bio pijan! Želim samo podsjetiti da na policijskim automobilima piše ‘Sigurnost i povjerenje’, a policajci su se prema njemu ponijeli kao prema teroristu. Pričekajmo što će reći unutarnja kontrola koja sve istražuje”, rekao je kratko za Jutarnji list M.B., ogorčeni član obitelji pretučenog 35-godišnjaka iz Mošćeničke Drage kojem je u subotu predvečer prisjeo posjet Klani gdje se, između ostaloga, održavao i koncert Crvene jabuke.

I dok je 35-godišnjak na Odjelu neurokirurgije u riječkom KBC-u, odakle kažu da “nema značajnijih traumatskih ozljeda te da se provodi konzervativna terapija na koju bolesnik reagira povoljno”, njegova obitelj optužuje policiju za nehumano postupanje.

No, informacija koja se pronijela Klanom, iako su tek rijetki vidjeli obračun, baca drugo svjetlo na događaj. (OVDJE)

Mještani nam kažu kako se L.B. parkirao točno ispred policije i da je djelomično ometao odvijanje prometa. A kako je prilikom privođenja pružao otpor, policajci su s njim završili na tlu.

“Kad ti policija veli da makneš auto onda ga makneš. Ako ti vele da im daš osobnu, onda ih poslušaš, zar ne? Kakav se to revolt probudio u tom muškarcu, ne znam. Ali nije ni korektno da ga se radi toga polomi. Navodno je taj muškarac već prije operirao leđnu moždinu pa je normalno da je obitelj zabrinuta”, rekao je jedan mještanin.

Iz policije su naveli da je muškarac pružao otpor te da je u tijeku postupak ocjene opravdanosti uporabe sredstava prisile.

‘Glavom su mu udarali o tlo dok nije izgubio svijest’

Supruga pretučenog ispričala je za Novi list svoju verziju događaja.

“Glavom su mu udarali o tlo, počeli tući i gušiti, nisam sigurna koliko ih je čučalo oko njega, a koliko njih stajalo, no odmah se pojavila interventna policija, napravili su polukrug da se nitko ne može približiti. Gledaju djeca, sin histerično plače, počeli su se okupljati ljudi. Uspjela sam odvući sina do prijateljice, do klupe gdje smo samo nekoliko trenutaka prije svi zajedno sjedili”, rekla je potresena žena V.B. koja tvrdi da njihovo parkirano vozilo nikome nije smetalo, a do njih je bilo parkirano policijsko vozilo.

“U policijskom vozilu je sjedio policajac koji je rekao da auto smeta. Na pitanje mog supruga kome auto smeta i zašto se mora preparkirati, policajac je zatražio muževljeve dokumente. U tom trenutku policajac otvara vrata policijskog automobila, a suprug mu skreće pažnju da pripazi kako otvara vrata, da ne ogrebe naš auto s obzirom na to da su bili jedan do drugog parkirani. Policajac ponovo traži dokumente, a suprug govori da auto glasi na mene i pita ga koje dokumente želi, osobnu, vozačku ili prometnu dozvolu. Policajac ponovo pita mog supruga dokumente, a on ga ponovo pita: »Što ću vam dati?« i počne vaditi iz zadnjeg džepa novac i dokumente, nije imao novčanik. No, što su oni pomislili, što su zaključili, jesu li mislili da on neće pokazati dokumente, odjednom ga jedan policajac hvata za ruku, drugi za drugu ruku i počnu ga vući, pridružuje se ovoj dvojici i treći policajac i vuku ga oko sedam metara prema drugim automobilima koji su bili nedaleko parkirani”, nastavlja priču supruga stradalog 35-godišnjaka.

Tukli su ga dok nije izgubio svijest, sve skupa trajalo je sigurno desetak minuta, tvrdi brat pretučenog.

“Ubacili su ga takvog u maricu, suprug mi je u bolnici rekao da su ga tijekom puta polijevali vodom da se probudi, pokušavali dignuti na noge, ali im to nije uspijevalo. Rekao mi je da su se vozili i u jednom trenutku stali kako bi provjerili u kakvom je stanju, nazvali postaju s pitanjem: »Gdje s njim?« Suprug je čuo da su zvali Hitnu koja ga je preuzela, ali ne zna gdje, jer do policijske postaje nije stigao, već odmah na Hitni trakt. Policajci su rekli Hitnoj koja ga je preuzela: »Pijan je i razbio je glavu.« No, suprug te večeri nije ništa pio”, tvrdi žena dodajući da je i to sretna okolnost s obzirom na sve što se dogodilo te večeri, piše Novi list.

Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari