NOVI DETALJI TRAGEDIJE KOD KRIŽEVACA

Novi detalji tragedije: Zbog smrti mladića (16) uhićen njegov ‘najbolji prijatelj’ (17)

Foto: Igor Šoban/Pixsell/ Ilustracija

Pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima zbog maloljetnika je u tom omiljenom lokalnom kafiću postupala Hitna pomoć oko 1:20 sati

U jednom ugostiteljskom objektu u Kostanjevcu Riječkom sa subote na nedjelju preminuo je 16-godišnji mladić. Policija je izvijestila kako je Hitna pomoć po dojavi pružala pomoć unesrećenom, no on je naknadno ipak preminuo.

Unatoč naporima hitnog medicinskog tima i pružene liječničke pomoći, tinejdžeru nažalost nije bilo spasa.

‘Fešta pretvorila u tragediju kakvu naš kraj ne pamti’

Kako doznaje Podravski list, nakon smrti 16-godišnjaka noćas u Kostanjevcu Riječkom, uhićen je 17-godišnjak, njegov prijatelj. Tragedija se dogodila u prostoru za privatne zabave u sklopu objekta Joker.

Kako doznaje ePodravina, u vinskom podrumu, prostoru koji se iznajmljuje u sklopu kafića, slavio se rođendan 18-godišnjakinje.

Na proslavi je bilo više desetaka mladih osoba, među kojima i dvojica prijatelja koji su se u jednom momentu posvađala te je ispred prostora, na dječjem igralištu kod tobogana došlo do njihovog naguravanja. Jedan je mladić, stariji godinu dana, udario drugog i ovaj se nakon 10, 15 sekundi srušio i više se nije probudio. Sve se dogodilo iza ponoći, oko 1 sat.

“U jednom trenutku 16-godišnjak je pao i ostao bez zraka. Počeo se gušiti i svi su ostali šokirani kad su vidjeli da mu nikako ne mogu pomoći. Za oko pola sata stigla je i hitna, ali mladiću nije bilo spasa. Prestrašno je sve to, a pogotovo za roditelje i obitelj nesretno preminulog mladića. To je očito bio prst sudbine da se fešta pretvorila u tragediju kakvu naš kraj ne pamti”, kažu potreseni mještani Kostanjevca Riječkog.

‘Nažalost alkohol je, koliko sam čula, bio glavni okidač’

“Njih dvojica su kao prst i nokat bili. Pa nam je samim time ovo sve još teže palo”, rekao je izvor za Jutarnji.

Policija vodi krim istragu oko detalja kako je došlo do smrti i što je prethodilo tragediji. I dok se nad uhićenim muškarcem provodi kriminalističko istraživanje te je podvrgnut alkotestu i ujedno odveden na vađenje krvi i davanje urina, osim iskaza svjedoka koji su noćas prisustvovali nemilim scenama koje su, sudeći prema svemu, u jednom trenutku izmakle kontroli, ključne odgovore o točnom uzroku smrti dati će obdukcija na Odjelu patologije koprivničke bolnice, piše Jutarnji.

“Šokirana sam. O samom uzroku smrti ne znam ništa nego sam čula da je preminuo jedan dečko kad sam se jutros raspitivala kod koga su Hitna i policija išli. Jer sirene su nas noćas probudile.

Nažalost alkohol je, koliko sam čula, bio glavni okidač. Dokle god na vratima u sitne sate neće stajati zaštitari i dokle god će se maloljetnim osobama posluživati alkohol, dolazit će do ovih tragedija”, kaže za Jutarnji jedna mještanka.

Nekolicina, pak, sumještana se pita što uopće dijete od 16 godina radi u jedan sat izvan kuće i znaju li roditelji gdje im je dijete.

“Ja sam samo čula sa brijega da kad je Hitna ugasila sirene da je neki muški glas panično glasno govorio:‘ Unutra, unutra, brzo uđite, unutra je‘. Nisam znala sve do jutros da je netko nastradao.

Tu često znaju biti fešte pa sam pomislila da se netko prenapio ili pao od silnog plesanja, ali ne i da se dogodilo neko zlo. Ne želim ni razmišljati kako je sad tim dječakovim roditeljima jer vjerojatno krive sebe što su ga, ako jesu, pustili u izlazak”, dodaje stanovnica Kostanjevca Riječkog, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari