NOVI VINODOLSKI: Na pješačkom prijelazu 71-godišnjakinju automobilom pregazio 84-godišnji vozač

Foto: Ilustracija (Miranda Cikotić/Pixsell)

Proteklog vikenda na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodila se 21 prometna nesreća u kojima je jedna osoba teže, a četiri su lakše ozlijeđene

Teže je ozlijeđena 71-godišnja hrvatska državljanka u prometnoj nesreći što se dogodila u subotu, 25. studenoga oko 16 sati na području Novog Vinodolskog. Ona je stradala kao pješakinja dok je prelazila kolnik na obilježenom pješačkom prijelazu gdje ju je oborilo osobno vozilo marke Mitsubishi, riječkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 84-godišnji hrvatski državljanin. Liječnička pomoć joj je pružena u KBC Rijeka.

U istom razdoblju policija je evidentirala i počinjenje prometnih prekršaja, od kojih izdvajamo 29-godišnjeg vozača osobnog vozila marke Audi, karlovačkih registarskih oznaka, koji je 24. studenoga u večernjim satima zatečen u središtu Rijeke, u Adamićevoj ulici, pod utjecajem alkohola od 2,20 g/kg. Osim toga, vozilom je upravljao bez vozačke dozvole i ostalih osobnih dokumenata pa je priveden u policijske prostorije kako ne bi nastavio ugrožavati promet i činjenje prometnih prekršaja.

Istu večer priveden je i u Crikvenici vozač teretnog vozila marke Mercedes Vito, riječkih registarskih oznaka, kojega je policija zatekla na području Jadranova pri koncentraciji alkohola od 1,75 g/kg.

Jučer je i na području Bribira oko 17.30 sati policija zatekla 43-godišnjeg vozača osobnog vozila marke Fiat, riječkih registarskih oznaka, kada je vozilom upravljao bez ikakvih dokumenata.Kao i svi drugi počinitelji prometnih prekršaja, sankcioniran je prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U cilju smanjenja broja nesreća i ozlijeđenih osoba u njima, te općenito većeg stupnja sigurnosti u prometu i ovom prilikom pozivamo sve sudionike na dosljedno poštivanje prometnih propisa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari