U SPLITU

Obiteljsko nasilje radi ostavštine; 58-godišnja medicinska sestra dobila osam mjeseci zatvora radi napada na majku

Idi na originalni članak
Foto: Unsplash/J.L.

58-godišnja medicinska sestra iz Splita osuđena je na osam mjeseci uvjetnog zatvora. Protivno sudskoj zabrani dolazila je majci u stan na splitskom predjelu Lokve. Prvo bi je pitala čiji će stan biti nakon njene smrti, a kada ne bi dobila zadovoljavajući odgovor, majku bi počupala za kosu, stoji u presudi Općinskog suda u Splitu.

Oglas

Uz uvjetni zatvor medicinskoj sestri je određen rok kušnje od dvije godine tijekom kojeg ne smije počiniti novo nedjelo ili će se uvjetna kazna zatvora pretvoriti u bezuvjetnu. Incidenti su se dogodili u kolovozu prošle godine u razmaku od dva dana, kako prenosi Jutarnji.hr.

Medicinska sestra je otprije imala zabranu približavanja majci na udaljenost manju od 20 metara i zabranu uspostavljanja i održavanja izravne i neizravne veze. Radi se o samostalnoj mjeri opreza koju je odredio sud radi zaštite majke od ispada kćerke koja je istom odlukom i prisilno udaljena iz stana u kojem su do tada živjele zajedno.

Policajci Druge postaje Split morali su intervenirati ljeto prošle godine zbog njenih dolazaka u stan, radi dojava o obiteljskom nasilju. Nakon uhićenja medicinska sestra je provela u istražnom zatvoru na Bilicama dva mjeseca, tvrdi Jutarnji list.

Tijekom suđenja je priznala što joj optužnica stavlja na teret.

– Žao mi je zbog toga i kajem se. S boravkom u istražnom zatvoru sam osvijestila opasnost svojeg problematičnog odnosa s majkom, ali i opasnost svojeg protupravnog ponašanja. Tome je ishodište u lošim obiteljskim odnosima, prvenstveno s majkom.

Ni s kim u svom životu nemam problema, nikome nisam dužna dok s majkom imam dosta nesuglasja. Baš zbog toga što sam uvidjela da je sada nemoguće popraviti naš odnos, odselit ću se, pronaći će smještaj i posao te neću dolaziti u doticaj s majkom – kazala je.

Optužena je otprije višestruko osuđivana u prekršajnim postupcima, zbog prekršaja s elementima nasilja što je sud uzeo u obzir prilikom određivanja kazne. Kako je korisnica socijalne pomoći, sud ju je oslobodio obveze plaćanja troškova postupka.

Exit mobile version