NA MJESTU POGINUO

Objavljeni detalji nesreće: Poginuo mladi motociklist (24), vozačica je oduzela prednost

Photo: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Motociklist je ušao u raskrižje na znak zelenog svjetla na semaforu za njegov smjer kretanja i imao prednost prolaska

U subotu oko 21.25 sati u Novom Zagrebu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je poginuo motociklist. Policija je objavila da vozačica nije propustila vozilo koje je imalo prednost te je ako izazvala nesreću.

51-godišnjakinja je upravljala automobilom marke Hyundai i20 zagrebačkih registarskih oznaka, a kretala prometnom trakom za lijevo istočnom kolničkom trakom Božidara Magovca u smjeru sjevera.

Ušla je u raskrižje s Ukrajinskom i Šišićevom skrećući u lijevo na sjeverni kolnik Ukrajinske za vrijeme dok je za njen smjer kretanja bilo uključeno zeleno svjetlo, međutim nije propustila vozilo koje se kretalo iz suprotnog smjera i zadržavalo prednost prolaska zbog čega je na srednjem dijelu raskrižja, na desnu bočnu stranu njenog vozila u kočenju naletio motocikl marke Yamaha zagrebačkih registarskih oznaka, a kojim je Šišićevom u smjeru juga, prije stjecanja prava na upravljanje, upravljao 24-godišnjak. Motociklist je ušao u raskrižje na znak zelenog svjetla na semaforu za njegov smjer kretanja i imao prednost prolaska.

Na mjestu događaja motociklist je preminuo, a tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku. Vozačica je uhićena zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu; smještena je u Jedinicu za zadržavanje i prepratu. Kriminalističko istraživanje je u tijeku.

Očevid prometne nesreće obavio je zamjenik Općinskog državnog odvjetnika u Novom Zagrebu, uz asistenciju ekipe za očevide II. postaje prometne policije Policijske uprave zagrebačke, priopćila je policija.

Promet vozila na kolniku ulice Božidara Magovca južnije od raskrižja s Ukrajinskom ulicom bio je obustavljen u potpunosti te se preusmjeravao okolnim ulicama od 21.30 do 01.30 sati, dok se promet Ukrajinskom ulicom odvijao otežano uz privremenu regulaciju policijskih službenika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari