KORNATI

Objavljeni detalji tragedije u kojoj je poginuo dječak na gumenom kolutu

Foto: Ilustracija

Mladić je napravo manevar u lijevu stranu, a potom se naglo vratio u desnu stranu. Gliser je udario u dijete

U Odjelu općeg kriminaliteta, Službe kriminalističke policije, je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom osumnjičenim za teško kazneno djelo protiv sigurnosti počinjeno na štetu djeteta nizozemskog državljanina.

Utvrđeno je da je osumnjičeni 18. srpnja 13.15. sati na području Nacionalnog parka Kornati u Žutskom kanalu, upravljao je brodicom-gliserom s izvanbrodskim motorom.

Za upravljanje nije imao potrebne dozvole, a prevozio je troje putnika nizozemskih državljana.

Smrtno je stradalo dijete koje je vukao na ”tubu” (okrugli gumeni predmet), koji je bio privezan konopom za stražnji-krmeni dio glisera, priopćila je Policijska uprava šibensko-kninska.

Osumnjičeni je u jednom trenutku, dok je vukao ”tub” na kojem se nalazilo dijete, napravio manevar u lijevu stranu, a potom se naglo vratio u desnu stranu, uslijed čega je došlo do udara ”tuba” na kojem se nalazilo dijete, koje je tijelom udarilo u gliser. Prilikom udara u gliser dijete je zadobilo teške i po život opasne ozljede, od kojih je u 16.55 sati preminulo u Općoj bolnici Šibenik.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari