NOVA USPJEŠNA AKCIJA

Od Klane do Velog Brguda: Riječki HGSS-ovci dva dana zaredom spašavali izgubljene berače gljiva i šumskih plodova

Članovi Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) stanice Rijeka imali su dvije uspješne akcije potrage i spašavanja u protekla dva dana.

Prva intervencija dogodila se 12. listopada 2023. na području Klane i Studene. Poziv za pomoć zaprimljen je oko 12:10 preko Županijskog centra 112, nakon što su se dvije osobe, berući gljive, izgubile i zbog iscrpljenosti odlučile pozvati pomoć. Na teren su izašli članovi HGSS stanice Rijeka, uz podršku članova HGSS stanice Delnice, koji su tada sudjelovali na vježbi Civilne zaštite u Šapjanama. Zahvaljujući mobilnim telefonima, utvrđena je točna lokacija izgubljenih osoba, koje su pronađene i sigurno otpraćene do svog vozila. Akcija je završila oko 15:30.

Druga potraga odvila se sljedeći dan, 13. listopada, na području Velog Brguda. Poziv je zaprimljen oko 20:55, kada se ženska osoba prilikom branja šumskih plodova udaljila od svojih kolegica, nakon čega joj se izgubio trag. Na teren je izašlo 14 članova HGSS stanice Rijeka s tri službena vozila, a u potrazi su sudjelovali i vatrogasci JVP Opatija, lokalni lovci te Policija. Osoba je pronađena već u prvoj fazi potrage, te je transportirana vozilom do obitelji. Akcija je završila u 23:10.

Obje akcije pokazale su brzinu, efikasnost i uspješnu koordinaciju svih uključenih službi.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari