'MANJE ORUŽJA, MANJE TRAGEDIJA'

Od Rijeke do Krka i Delnica, građani se još uvijek razoružavaju: Policiji u rujnu predali pušku, revolver, bombe, streljivo, minu….

Ilustracija

Pozivamo one koji još uvijek imaju nedozvoljene predmete da ih predaju, pozivaju iz policije

Od početka rujna do danas policija je od građana s područja Rijeke, Čavli, Delnica, Krka i Kastva preuzela poluautomatsku pušku, plinski revolver, tri ručne bombe, 61 komad streljiva različitih vrsta i kalibara te jednu pronađenu minobacačku minu.

Navedene predmete policija je u sklopu provedbe akcije „Manje oružja, manje tragedija“, od građana preuzela na siguran način te će biti uništeni u skladu s pravilima struke.

“Podsjećamo, spomenuta akcija provodi se neprekidno od 2007. godine i omogućava građanima da policiji bez bojazni od prekršajnih ili kaznenih sankcija predaju oružje, streljivo, minsko-eksplozivnih sredstva …

Svim građanima koji su dosad sudjelovali u akciji zahvaljujemo na odgovornom ponašanju, a one koji još uvijek posjeduju oružje, streljivo, minsko-eksplozivna sredstva i druge nedozvoljene predmete, pozivamo da ih što prije predaju policiji te svoj dom učine sigurnijim.

Isto tako, apeliramo na građane da spomenute predmete ne odlažu na mjestima koja su dostupna drugim osobama, kako ne bi došlo do neželjenih posljedica. Iz istog razloga upozoravamo građane da ih ne donose sami u policiju već da se jave u najbližu policijsku postaju.”, poručili su iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Na poziv građana po sve navedene predmete doći će policijski službenici u civilnoj odjeći i sa službenim vozilom bez policijskih oznaka te ih preuzeti na siguran način.

Sve potrebne informacije mogu se dobiti i na besplatan broj telefona 0800 8892.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari