IZA REŠETKI MJESEC DANA

Odvjetnik napadača iz Kaštela: ‘Svjestan je gluposti koju je napravio. Bilo mu je teško na ispitivanju, rasplakao se’

Idi na originalni članak
Screenshot video

Napadač je priznao sve za što ga se tereti te mu je istražni zatvor određen zbog opasnosti od ponavljanja djela

Oglas

U ponedjeljak oko 19.30 sati sudac istrage Županijskog suda u Splitu odredio je jednomjesečni istražni zatvor za 19-godišnjeg B.K. i 17-godišnjaka, oba iz Kaštela, koji su napali mladića s poteškoćama u razvoju. Tereti ih se za iznudu i neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Stariji mladić priznao je sve za što ga se tereti te mu je istražni zatvor određen zbog opasnosti od ponavljanja djela dok se mlađi nasilnik branio šutnjom pa je iza rešetaka na Bilicama završio i zbog opasnosti od ponavljanja djela, ali i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke i ometati istragu.

”Moj klijent je detaljno opisao što se dogodilo i priznao djelo koje mu se stavlja na teret. On ni sam ne može objasniti kako je došlo do svega i svjestan je gluposti koju je napravio. Uspostavio je kontakt s oštećenim, kao i njegova obitelj. Apsolutno je spreman učiniti sve da posljedice kod oštećenog budu što blaže”, kazao je za 24 sata Vinko Ljubičić, odvjetnik 19-godišnjaka.

Povezani VIDEO:

Ljubičić naglašava da 19-godišnjak nema veze s drogom.

”Nema ni primisli da moj klijent ima veze s preprodajom narkotika. Također, on do sada nije kažnjavan, nema niti jednu ni kaznenu ni prekršajnu prijavu. Bilo mu je jako teško na ispitivanju na državnom odvjetništvu i pred sucem istrage se u više navrata rasplakao, ali on je sam želio reći sve i u tome ima podršku obitelji”, kazao je odvjetnik.

Kriminalističkim istraživanje utvrđeno je da je dvojac 22. kolovoza na području Kaštel Štafilića od 19-godišnjaka s poteškoćama u razvoju tražio da im donese 2000 kuna. Tijekom događaja fizički su ga napadali, udarajući ga po tijelu i glavi.

Nadalje, u cilju podmirenja navodnog duga, 19-godišnjak je 23. kolovoza maloljetniku predao i motor, koji mu je isti vratio, navodeći mu kako više nema dugova. Nakon događaja 19-godišnjak nije zatražio liječničku pomoć.

Također, tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je postojanje osnove sumnje da su osumnjičeni u više navrata, žrtvi prodavali marihuanu.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnove sumnje da su 19-godišnjak i maloljetnik ostvarili obilježja kaznenih djela Iznuda i Neovlaštena proizvodnja i promet drogama. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predani su pritvorskom nadzorniku. Kriminalističko istraživanje ovog događaja i nadalje se nastavlja, izvijestila je PU splitsko-dalmatinska.

Inače, 19-godišnjaku će se suditi kao mlađem punoljetniku, a za djelo iznude uz upotrebu sile može dobiti kaznu zatvora od jedne do 10 godina. Za kazneno djelo preprodaje droge predviđena je kazna do 12 godina zatvora. No, kako doznaje 24 sata, pretragom stanova nisu pronađeni materijalni dokazi za to kazneno djelo.

Exit mobile version