U KBC-U REBRO

OPASNA BOLEST Petero pacijenata zaraženo legionelom: Dvoje u teškom stanju!

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Kako su za Jutarnji list potvrdili iz KBC-a, ustanovljeno je da su dvoje pacijenata u teškom stanju. Krenulo se u istragu odakle je krenula zaraza jer se može proširiti iz klima uređaja ili vode, piše Net.hr.

Pet pacijenata, hospitaliziranih u KBC Zagreb na Rebru, zarazilo se legionelom.

Kako su za Jutarnji list potvrdili iz KBC-a, ustanovljeno je da su dvoje pacijenata u teškom stanju. Krenulo se u istragu odakle je krenula zaraza jer se može proširiti iz klima uređaja ili vode.

“Odmah smo alarmirali Hrvatski zavod za javno zdravstvo koji je napravio sve analize i bakterija je izolirana u vodovodnom sustavu. U ovom trenutku je u tijeku pasterizacija, odnosno ispušta se vrela voda iz, odnosno ispušta se vrela voda iz svih slavina u bolnici”, kazao je Milivoj Novak, pomoćnik ravnatelja za kvalitetu.

Legionarska bolest je atipična upala pluća koju uzrokuje bakterija. Liječi se antibioticima, azitromicinom, kinolonima ili rifampicinom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari