OPATIJA-RIJEKA UTAKMICA VISOKOG RIZIKA?! Navijači, bili na stadionu ili u „šumarku“, pazi – snima se!

Danas, 28. listopada s početkom u 14 sati na stadionu NK „Opatija“ bit će odigrana nogometna utakmica 1/8 finala Kupa Hrvatske između NK „Opatija“ i HNK „Rijeka“.

Ne ulazeći u zakonom, propisima i pravilima službe određena postupanja ili pak procjene Policijske uprave primorsko-goranske, ipak pomalo začuđuje priopćenje-upozorenje odaslano s njihove web adrese kako će se današnja utakmica – snimati, e kako bi se detektirali i procesuirali eventualni izgredi i protupravna ponašanja navijača!

Nije nam naime poznato da bi navijači Opatije i Rijeke bili u nekakvom neprijateljstvu, no istina je da su njihovi kontakti česti i bliski, pa samim time valjda i zanimljivi za nadzor. Takvi kontakti najčešći su na šankovima ugostiteljskih objekata na Kantridi odnosno Rujevici, uvijek opasnim mjestima zbog čega ih njihove djevojke i supruge često optužuju za protupravna i nakaradna ponašanja.

Stoga, ako će netko pozdraviti ovo snimanje, bit će to upravo cijenjene pripadnice ljepšeg spola posredno involvirane u ovaj potencijalno opasan susret.

Odluku o snimanju ovog javnog okupljanja PU primorsko-goranska donijela je temeljem čl. 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari