“OPERIRALI” NA KRKU I U BAKARCU: Slovaci osumnjičeni za teške krađe, oštetili vlasnike za više od 400 tisuća kuna

Dvojica Slovaka, starosti 40 i 27 godina predani su pritvorskom nadzorniku zbog sumnje da su počinili više krađa teških najmanje 433 tisuća kuna.

Opsežno kriminalističko istraživanje proveli su krčki policajci u suradnji s djelatnicima Službe općeg kriminaliteta PU primorsko-goranske i III. policijske postaje Rijeka.

Policija ih sumnjiči da su između 31. kolovoza i 19. rujna ove godine na području otoka Krka te u jednom slučaju iz lučice u Bakarcu ukrali dva skutera za more, dva plovila s vanbrodskim motorima, prikolicu za plovilo te provalili u kamp kućicu iz koje su otuđili kanistre s benzinom i uljem za motore, ležaljke za plažu, sušila za kosu, razne osobne potrepštine i druge predmete. Na ukradenim skuterima za more, plovilima i prikolici demontirali su i preinačili pripadajuće identifikacijske oznake te na njih postavili nepripadajuće oznake. Kaznenim djelima oštećena su dvojica hrvatskih državljana te državljani Austrije i Slovenije. Srećom, ukradeni predmeti su pronađeni i vraćeni im..

Po završetku kriminalističkog istraživanja Slovaci su kazneno prijavljeni za četiri krađe, tešku krađu i pet kaznenih djela krivotvorenja isprave.

Policija nastavlja kriminalističko istraživanje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari