LAŽNO SE PREDSTAVLJAJU

OPREZ! Društvenim mrežama se širi prijevara; Hakiraju profile na mrežama i mole ‘frendove’ bonove za mobitel

Foto: Unsplash/B.J.

“Pozivamo građane da svaki sumnjivi način komunikacije prijavi policiji”, poručili su iz PU primorsko-goranske

Crikvenička policija je 8. ožujka zaprimila kaznenu prijavu za počinjenje kaznenog djela  prijevare kojim je oštećena 44-godišnja hrvatska državljanka.

“Policiji je prijavila da je na zamolbu osobe koju od ranije poznaje, putem jedne od društvenih mreža poslala četiri fotografije bona za mobilne usluge u iznosu od 500 kuna.

Oštećena je potom putem telefona kontaktirala navedenu osobu i pritom saznala da ona nije tražila navedeni bon. Također ta osoba navodi da ju je već nekoliko ljudi kontaktiralo da se s njezinog profila društvene mreže traži bon za mobilne usluge zbog čega je posumnjala da je netko iskoristio njezine korisničke podatke za prijavu i zloupotrijebio ih.”, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

VIDEO DANA:

Počinjenim kaznenim djelom oštećena je 44-godišnjakinja za 2000 kuna.

Policijski službenici nastavljaju istraživanje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela, a ovom prilikom još jednom upozoravaju građane na mogućnosti prijevare putem društvenih mreža. Osobito upozoravaju da se ne dijele osobni podaci i ne uplaćuje novac nepoznatim osobama. Pozivaju građane da svaki sumnjivi način komunikacije prijave policiji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari