BUDITE OPREZNI

Oprez! Još dvoje građana s riječkog područja oštećeno za velike svote novca putem računalnih prijevara

Ilustracija - osobe na fotografiji nisu ni na koji način povezane s događajima opisanima u tekstu. Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Materijalno je oštećeno dvoje hrvatskih državljana za oko 16 500 eura, izvijestila je policija.

Policija je zaprimila kaznene prijave o počinjenju kaznenog djela računalna prijevara na štetu dvoje hrvatskih državljana u dobi od 45 i 47 godina.

Naime, nepoznati počinitelj je oštećenoj 47-godišnjakinji u kolovozu s bankovne kartice u više navrata obavljene novčane transakcije te je oštećena za oko 3 600 eura, a događaj je prijavila policiji.

Osim navedenog, oštećenog 45-godišnjaka je u kolovozu telefonski kontaktirala nepoznata osoba, predstavivši se kao djelatnik banke i zatražila da instalira aplikaciju na mobilnom telefonu kako bi mu se mogao uplatiti određeni novčani iznos na njegovu bankovnu karticu. Oštećeni je ubrzo shvatio da je s njegovog računa nedostaje određeni novčani iznos te je shvatio da je prevaren i događaj je prijavio policiji.

Materijalno je oštećeno dvoje hrvatskih državljana za oko 16 500 eura.

Kako ne bi postali žrtvom ovakvog i sličnog kaznenog djela, građanima savjetujemo da svakako provjere adrese pošiljatelja elektroničke pošte, zatim postoji li ta pravna ili fizička osoba, a posebno neka na zahtjeve ne šalju svoje osobne podatke ili podatke bankovnih kartica.

Postoji više vrsta internetskih prijevara o kojima se može saznati na poveznici https://policija.gov.hr/prevencija/racunalna-sigurnost/internet-prijevare/456.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari