OPREZ, VRUĆINE! Starija žena onesvijestila se u „petici“, vozač i putnici pozvali Hitnu

Idi na originalni članak

Klimatski varljivo doba godine naglim promjenama temperature probleme stvara posebno starijim građanima, stoga je dobro biti oprezan – pogotovo u izvanrednim uvjetima gužvi u zagrijanim gradskim autobusima

Oglas

Jedna starija žena danas je kolabrirala u gradskom autobusu broj 5 koji je oko 12.30 prometovao na liniji Jelačićev trg – Drenova. Ženi je naglo pozlilo, na nekoliko minuta se i onesvijestila, a sve se događalo malo iznad rotora kod trgovačkih centara na Škurinjama.

Vozač Autotrolejeva autobusa nakon što je upozoren na zdravstveni problem jedne putnice odmah je zaustavio autobus i pozvao hitnu medicinsku pomoć te obavijestio nadležne o slučaju. Putnica nije mogla iz autobusa i vožnja se nije mogla nastaviti pa su ostali putnici izašli iz vozila pričekati drugi autobus.

Nakon otprilie pet minuta gospođa kojoj je pozlilo je došla k sebi, no do dolaska vozila hitne službe nije bila sposobna izaći iz autobusa.

Klimatski varljivo doba godine naglim promjenama temperature posebne probleme stvara starijim građanima, stoga je dobro biti oprezan – pogotovo u izvanrednim uvjetima gužvi u zagrijanim gradskim autobusima.

Ljudi se u ovo doba godine, preporučljivo je, moraju obući slojevito kako bi se u situacijama gužvi u zatvorenim prostorima mogli brzo i jednostavno osloboditi viška odjeće, a nije zgorega u torbi ili ruksaku nositi i bočicu s vodom ili kakvim prirodnim vitaminskim napitkom kako tijelo ne bi patilo zbog nedostatka tekućine.

Exit mobile version