OPREZ, ŽIVOTINJE NA CESTI: U tri dana zabilježeno pet naleta vozila na divljač

U razdoblju od 20. do 23. studenoga na prometnicama Primorsko-goranske županije zabilježeno je pet naleta vozila na divljač.

Na osobno vozilo i teretnjak na području Delnica i Vrbovskog naletjeli su srna i jelen. I na području Šapjana vozač teretnog vozila naletio je na jelena. Zabilježena su i dva naleta na srne na području Saršona i Drenove u Rijeci. Uginulu divljač preuzeo je lovnik nadležnog lovišta.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, policija upozorava vozače da budu maksimalno oprezni na cestama pogotovo u jutarnjim satima, te da prilagode brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti.

Na cestama izvan naselja treba obratiti pozornost na neočekivanu pojavu divljači, poglavito na dionicama ceste na kojima prometna signalizacija upozorava vozače na pojavu divljači.

Ako se utvrdi da je do naleta na životinju na cesti došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno neprilagođene brzine, vozač će odgovarati sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama .

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari