Optužena za pokušaj ubojstva u Rijeci: Pijana uzela nož pa ga zabila muškarcu u leđa

Do incidenta je došlo do 11. siječnja ove godine u kasnim satima, u stanu na Rastočinama 6.

41-godišnjoj ženi iz Rijeke koja je optužena za pokušaj ubojstva muškarca u svojem stanu, S.T., suđenje će započeti za desetak dana, piše Novi List.

Podsjetimo, do incidenta je došlo do 11. siječnja ove godine u kasnim satima, u stanu na Rastočinama 6.

Riječko Županijsko državno odvjetništvo tereti Tupek da je za vrijeme konzumiranja alkohola s 37-godišnjim D.R., s police u kuhinji uzela nož te u trenutku kada joj je on bio okrenut leđima, zamahnula nožem i ubola ga u lijevu stranu gornjeg dijela leđa.

Ubodna rana je bila teška i po život opasna, a ranjeniku je život spašen samo hitrom intervencijom liječnika i hitnim operativnim zahvatom.

Pijana za vrijeme napada

Kasnije je ustanovljeno da je okrivljena S.T. u vrijeme događaja bila pijana, a u krvi joj je izmjerena koncentracija od 2,02 promila alkohola. Ranjeni D.R je pak u krvi imao 1,08 promila alkohola.

Optužena, koja je inače nezaposlena administrativna tajnica i njegovateljica, na ispitivanju u tužiteljstvu branila se šutnjom. Ranjeni D.R. je pak policiji ispričao da je S.T. upoznao na riječkoj psihijatriji, da su se skupa liječili od ovisnosti o alkoholu te da su zajedno bili na liječenju u Psihijatrijskoj bolnici Rab.

“E, sad ćeš vidjeti”

D.R. je istražiteljima ispričao da je S.T. rekao da bi se morao otići naći sa svojom zaručnicom, ali se brava na vratima pokvarila i nije mogao izaći van. Kasnije je otišao do hladnjaka i pojeo par feta salame, a onda je u dnevnom boravku kleknuo pred trosjed i počeo psovati jer nema što jesti i ne može iz stana.

Kako kaže D.R., S.T. mu je tada rekla: “E, sad ćeš vidjeti”. Nedugo zatim čuo je zvuk pribora za jelo, a potom osjetio oštru bol ispod lopatice i kriknuo. Muškarac je potom otpuzao do kreveta pa prema vratima stana i počeo dozivati u pomoć. Prema njegovim riječima, tada je S.T. shvatila što je napravila pa je i ona počela zazivati pomoć.

Hitna pomoć je stigla brzo te muškarcu spasila život.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari