OSUĐEN PA NESTAO: Gdje je Željko Dolački, bivši policijski načelnik osuđen za pljačku?

Nije kontaktirao ni odvjetnike: Za Dolačkim raspisana potraga unutar MUP-a

“MUP je jučer službeno zaprimio dovedbeni nalog suda za Željka Dolačkog. Postupili smo po nalogu suda i posjetili sve adrese na kojima je službeno prijavljen, ali na tim adresama nije pronađen”, kazala je za Vijesti.hr glasnogovornica Ministarstva unutarnjih poslova, Marina Mandić.

Međutim, kako neslužbeno doznajemo, za Dolačkim je unutar sustava MUP-a raspisana potraga kako bi realizirali nalog.

Veljko Miljević, odvjetnik Dolačkog, u utorak navečer je kazao kako njegov branjenik najvjerojatnije čeka da mu bude uručena odluka o određivanju istražnog zatvora. S obzirom da Dolački nije pronađen, odluka mu nije uručena, ali je može zaprimiti njegov odvjetnik.

Ukoliko ni tada ne bude surađivao s organima gonjenja, Dolački će se smatrati bjeguncem, a tada će protiv njega biti raspisana tjeralica.

Naime, Željko Dolački, suspendirani policijski načelnik u utorak je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na šest godina zatvora.

Osim toga, mora platiti 3,3 milijuna kuna zbog optužbi da je u travnju 2016. lažirajući provalu u sef u sjedištu zagrebačke policije, ukrao dva kilograma zaplijenjenog zlata, oko 640.000 kuna i gotovo 290.000 eura koji nikada nisu pronađeni.
Sanja Petrović
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari