RTL DANAS RAZGOVARAO S OCEM

Video | Otac dječaka kojeg je pas ugrizao za lice: ‘Nazvao me sin i rekao da brat nema pola lica’

Pas je u utorak napao petogodišnjaka koji se navodno s njim igrao u dvorištu. Riječ je o psu susjeda koji kaže da se radi o mješancu teškom 70 kilograma te da se dijete došlo igrati u njihovo dvorište sa psom. Navodi da se životinja i mališan znaju od prije, da je dječak ranije čak jahao psa, a da je životinja instinktivno reagirala kad je dječak legao psu na trbuh. Tvrdi, ima i snimke s kamera koje mogu potvrditi njegove riječi

Pas mješanac od 70 kilograma u utorak je oko 14 sati u Brestju ugrizao dijete, potvrdila je zagrebačka policija za Danas.hr.

Dječak (5) je primljen u Kliničku bolnicu Dubrava

RTL Danas.hr. doznaje da dječak ima ozljedu gornje usnice, a rana je velika četiri centimetra. Dječak će biti operiran nešto kasnije tijekom dana jer ne može dobiti anesteziju zato što je ranije jeo.

Operacija će trajati, doznaju, između 30 i 40 minuta.

RTL-ova reporterka Leona Šiljeg razgovarala je s roditeljima dječaka koji su prepričali trenutke strave.

“Mali je ušao u susjedovo dvorište. Odvojila sam se na nekoliko sekundi od njega i zvala ga da dođe kući, ali nije došao. Čovjek mi je dijete doveo u krilo, kada sam ga ugledala, šokirala sam se”, kaže majka.

Otac djeteta nije bio kod kuće

“Na posao me nazvao sin sav u suzama i rekao da brzo dođem kući, da je brata ugrizao pas i da nema pola lica. Došao sam kući i držao mu krpu na licu, ali kada sam je maknuo, noge su mi se odsjekle”, priča otac djeteta.

O cijelom se događaju oglasio i vlasnik psa Rikija.

“Dječačić je moj susjed preko puta i posljednja dva tjedna se u mom dvorištu igra s mojim Rikijem. Bio sam na dva metra od njih. Pas je ležao opušteno na leđima i mahao repom, a dijete se u jednom trenutku na trbuh psa bacilo potrbuške. Valjda od boli koja ga je snašla Riki je reagirao instinktivno tako što je ugrizao dječaka za usnu i odgrizao dio”, ispričao je vlasnik psa, S.J., za Jutarnji.

Vlasnik dodaje da pas dijete nije nastavio gristi, a on je odmah priskočio u pomoć i pozvao Hitnu.

“Bilo je krvi, dječaka sam uzeo i tješio”, kaže S.J.

Dodao je da ima kamere i da to potvrđuje sve što je ispričao.

Za Danas.hr potvrđeno je da pas nikad nije bio agresivan te da su se uvijek igrali. Cijepljen je, a sve se dogodilo u dvorištu susjeda, ne dvorištu obitelji dječaka.

Po psa su u poslijepodnevnim satima došli iz Skloništa za nezbrinute životinje grada Zagreba, piše RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari