LOŠE BROJKE

Ove godine na cestama umrla 131 osoba. Mataija: Mobiteli postaju sve veći problem

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Posljednja nesreća na autocesti, u kojoj je smrtno stradalo deset osoba, dodatno je pogoršala ionako loše brojke stradalih na hrvatskim cestama.

Lani je na hrvatskim prometnicama život izgubilo 237 osoba, a tijekom prvih šest mjeseci ove godine 131, piše Index.

Josip Mataija, voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa MUP-a, kaže da se od novog Nacionalnog plana, kojim se do 2023. godine planira za 50 posto smanjiti broj poginulih u prometnim nesrećama, očekuje mnogo.

VIDEO DANA:

Sve više nesreća zbog mobitela

”Mi uvijek nastojimo kombinirati prevenciju i represiju. Što se tiče zakona, 2019. godine smo povećali kazne. Ovaj Nacionalni plan se više oslanja na edukaciju i preventivu”, otkriva Mataija za Novu TV.

”Vidimo da se zbog brzine događa gotovo 50 posto prometnih nesreća. Ali i sve ovo drugo jako utječe. Korištenje mobitela, za koji građani misle da nije veliki prekršaj, jako utječe na to, pa u nekom trenutku postaje i gori prekršaj od alkohola. Iz godine u godine se broj vozača pod utjecajem alkohola smanjuje i držimo ga pod kontrolom”, kaže.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari