KRIMINALISTIČKO ISTRAŽIVANJE

OVO JE LUDO! Dva dečka pokrali parfumerije u Rijeci, Opatiji, Crikvenici… ”Zaradili” nevjerojatnu svotu novaca!

OVO JE LUDO! Dva dečka pokrali parfumerije u Rijeci, Opatiji, Crikvenici… ”Zaradili” nevjerojatnu svotu novaca!

Policijski službenici Policijske postaje Opatija u suradnji sa službenicima Policijske postaje Krk proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana, starosti 18 i 20 godina, zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela iz domene imovinskog kriminaliteta.

Riječ je o osobama koje su u protekla dva mjeseca na području Opatije, ali i Crikvenice, Krka i Rijeke,  počinile 17 kaznenih djela krađe parfema.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su u navedenom razdoblju istovrsna četiri kaznena djela krađe počinili i na području Istarske županije.

Počinjena materijalna šteta cijeni se na gotovo 120.000 tisuća kuna kojom je oštećena tvrtka sa sjedištem u Zagrebu. Tijekom istraživanja manja količina otuđenih parfema je pronađena i bit će vraćeni u trgovine.

Također je istraživanjem otkriveno kako je 18-godišnjak uz navedena, 23. prosinca 2020. počinio i kazneno djelo teške krađe na drzak način na području Zameta u Rijeci. Tu je, naime, iz kioska od djelatnice otuđio sedam tisuća kuna.

Po završetku istraživanja, poradi sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela krađe, obojica osumnjičenika su kazneno prijavljena mjerodavnom državnom odvjetništvu, a 18-godišnjak i za kazneno djelo teške krađe pa je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari