OVO JE NEŠTO NOVO! Sutkinja u Istri oslobodila bračni par krivnje za uzgoj marihuane!

Photo: Ilustracija. Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

‘U prvom redu treba imati razumijevanje, pa i neku vrstu sućuti radi bolesti okrivljene i poći od nesporne okolnosti da je čovjek u takvom stanju spreman učiniti sve da bolove ukloni’, rekla je sutkinja

Sutkinja Općinskog suda u Puli Vera Glasnović Gjonio oslobodila je od krivnje izvanbračne supružnike iz Italije koji su bili optuženi da su uzgajali marihuanu radi daljnje prodaje, piše Glas Istre.

Naime, ženu u dobi od 48 godina koja ima hrvatsko i talijansko državljanstvo državno je odvjetništvo teretilo da je zajedno s godinu dana starijim suprugom, talijanskim državljaninom, od svibnja do sredine srpnja 2017. godine u unajmljenom stanu u jednom istarskom gradiću uzgajala marihuanu.

Teretilo ih se da su nabavili opremu potrebnu za uzgoj marihuane u zatvorenom prostoru – “indoor” šator, lampu, ventilatore i tekućinu za prihranjivanje biljaka – i uzgojili devet biljaka konoplje. Kada su “otkriveni”, biljke su bile visoke između 14 i 65 centimetara.

Ženu se teretilo za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, a muškarca da joj je u tome pomagao. Međutim, u sudskom postupku okrivljena žena iznijela je obranu koju je potkrijepila konkretnom medicinskom dokumentacijom, prenosi list.

Ona je naime još od 1996. godine HIV pozitivna i boluje od Hepatitisa C zbog čega je stalno bombardirana tabletama i terapijama. U obrani je još navela i da je 74-postotni invalid te da je zbog bolesti i lijekova imala problema s bubrezima i jetrom te da stalno trpi jake bolove.

Na internetu je pročitala da bi joj, kako bi uklonila navedene tegobe, mogao pomoći maslac od indijske konoplje. Preko interneta je nabavila i svu opremu potrebnu za uzgoj konoplje, a suprug joj je pomogao u spravljanju preparata. Na sudu je kazala da joj je konzumacija maslaca s indijskom konopljom znatno poboljšala zdravstveno stanje te da je to za nju lijek.

Izvanbračni supružnici oslobođeni su jer je u postupku utvrđeno da je riječ o beznačajnom djelu.

“U prvom redu treba imati razumijevanje, pa i neku vrstu sućuti radi bolesti okrivljene i poći od nesporne okolnosti da je čovjek u takvom stanju spreman učiniti sve da bolove ukloni”, rekla je sutkinja Glasnović Gjoni.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari