PAD MOTORNOG ZMAJA U zrakoplovnoj nesreći u Medulinu teško ozlijeđen pilot

Foto: ilustracija

U padu letjelice tipa Pipistrel Apollo na sportskom aerodromu Medulin teško je ozlijeđen pilot, dok je putnik prošao bez ozljeda, izvijestila je u nedjelju Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu.

Očevid nesreće, koja se dogodila u subotu oko 7,46 sati, obavili su istražitelji zrakoplovnih nesreća, a daljnja istraga je u tijeku. Agencija navodi da će konačni rezultati biti javno objavljeni nakon završene sigurnosne istrage.

To je po dostupnim podacima peta zrakoplovna nesreća od početka lipnja, a u prethodne četiri poginulo je ukupno sedam osoba.

Po pisanju lokalnih medija nesreća se dogodila kad je motorni zmaj Pipistrel Apollo prilikom slijetanja udario u nasip piste.

U padu sportskog zrakoplova, 7. lipnja poginuli su 58-godišnji pilot i 36-godišnjak dok su sudjelovali u aeromitingu u Zvekovcu kod Vrbovca. U padu u more zrakoplova tipa Lake LA4-200 na plaži Resnik pokraj Splita 25. lipnja su poginule dvije osobe dok je treća osoba pretrpjela teške tjelesne ozljede.

U subotu, 1. kolovoza kod daruvarskog sportskog aerodroma u padu lakog zrakoplova tipa Apollo Fox poginuli su 57-godišnji pilot i 27-godišnji suputnik. U padu malog zrakoplova 3. kolovoza kod Nebljusa u općini Donji Lapac poginula je jedna osoba.

Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo početkom kolovoza je najavila da će pojačati nadzor aktivnosti sportsko rekreativnih zrakoplova te aktivnosti s ciljem edukacije i informiranja zrakoplovne zajednice.

motorni zmaj

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari