UGROŽAVANJE OKOLIŠA

Parcelu u Čavlima nakrcali otpadom; Vlasnici i djelatnici dvije tvrtke bacali građevinski otpad na tuđe zemljište…

Photo: Marijan Susenj/PIXSELL/ Ilustracija

Zbog sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela, osumnjičenici su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu, priopćili su iz policije.

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko – goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad troje hrvatskih državljana u dobi od 36, 45 i 59 godina zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ugrožavanja okoliša otpadom.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni 59-godišnjak s djelatnicima svoje tvrtke iz Čavli na tom području u proteklih godinu dana obavljao nedozvoljeni promet otpadom na način da je dovezao i istovario, odnosno odbacio veću količinu raznog građevinskog otpada na parceli u vlasništvu tvrtke iz Zagreba.

Isto tako, 36-godišnjakinja i 59-godišnjak sumnjiče se da su kao odgovorne osobe tvrtke sa sjedištem na bakarskom području, posredovali u odbacivanju otpada naloživši djelatnicima tvrtke da obave nedozvoljeni promet otpadom. Naime, djelatnici su kamionima u vlasništvu spomenute tvrtke u više navrata utovarili više od 50 kubika građevinskog otpada iz iskopa nerazvrstanih cesta te ga odvezli i odbacili u Čavlima, na parceli u vlasništvu tvrtke iz Zagreba.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela, osumnjičenici su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu.

O navedenom događaju obavješteni su djelatnici Državnog inspektorata RH, Područnog ureda Rijeka radi poduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti, odnosno onih koje se odnose na uklanjanje navedenog otpada.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari